BlackBerry, historia e smartfonit të parë mbërrin në kinema: traileri

Traileri i filmit të ri mbi historinë e BlackBerry është i disponueshëm në internet. Filmi, i shkruar nga Matthew Miller dhe Matt Johnson, i cili është edhe regjisor, ndjek ngritjen dhe rënien e kompanisë, bazuar në librin e vitit 2015 “Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry”.

Filmi tregon historinë e kompanisë, duke përfshirë konfliktet e brendshme dhe operacionet e kryera, të cilat në fund, edhe për shkak të suksesit të Apple me iPhone-in e saj, e çuan atë drejt falimentimit. Jay Baruchel do të luajë Mike Lazaridis, themeluesin e RIM së bashku me Douglas Fregin, i cili do të interpretohet nga Matt Johnson. Glenn Howerton do të luajë Jim Balsillie, një nga investitorët e parë të kompanisë.

Traileri i filmit BlackBerry është i disponueshëm në internet
Filmi tregon historinë e kompanisë kanadeze dhe produktit të saj kryesor, BlackBerry, smartphone i parë në botë. Filmi flet për rritjen meteorike të kompanisë drejt suksesit dhe rënien po aq të shpejtë të saj për shkak të marrëveshjeve të dyshimta të biznesit, mosmarrëveshjeve personale dhe madje edhe ardhjes së Apple iPhone në treg. Traileri fillon në vitin 1996, me dy bashkëthemeluesit vonë për një takim me Balsillie, i cili përfundimisht do të pranojë t’i bashkohet kompanisë me paratë dhe aftësitë e biznesit të nevojshme për të shitur shpikjen e tyre në botë, pasi dëgjojnë idenë e Lazaridis dhe Fregin. :

“Imagjinoni një celular dhe një makineri emaili të bashkuar në një. Ka një sinjal interneti pa tel në të gjithë Amerikën e Veriut dhe askush nuk e ka kuptuar se si ta përdorë atë.”

Filmi do të dalë në kinematë në Kanada më 28 prill, ndërsa në Evropë do të mbërrijë më 12 maj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/16/blackberry-historia-e-smartfonit-te-pare-mberrin-ne-kinema-traileri/