Bitcoin rritet mbi 50 mijë dollarë: nuk ndodhte që nga fundi i vitit 2021

Çmimi i Bitcoin vazhdon të rritet. Në fakt, kriptomonedha më e rëndësishme në treg shënon rritje të mëtejshme të çmimit dhe sot ka kaluar 50 mijë dollarë për herë të parë në më shumë se dy vjet.

Në këtë rast, në momentin e shkrimit, Bitcoin tregtohet me 50,046.74 Dollarë, 3.80% më shumë se 24 orë më parë, ndërsa në baza javore rritja është 16.71%. Kjo vjen pas lançimit të ETF-ve Spot më 11 janar 2024, i cili fillimisht ngadalësoi trendin rritës të monedhës virtuale, por më pas çoi në një rritje të vlerës së monedhës virtuale.

Sipas shumë njerëzve, kjo rritje e re mund të shënojë fundin përfundimtar të asaj që është përcaktuar si “dimri i kriptomonedhave”, i cili pasoi kulmin e arritur nga Bitcoin në nëntor 2021, kur ai kishte thyer vlerën e 69 mijë dollarëve. Sidoqoftë, viti 2022 doli të ishte katastrofik për shkak të shpërthimit të ekosistemit Terra dhe çështjes FTX me akuzat që rezultuan kundër themeluesit Sam Bankman-Fried në nëntor 2022.

Bitcoin mbylli vitin 2022 pak mbi 16 mijë dollarë në vlerë, 75% më pak se niveli i tij më i lartë i të gjitha kohërave, i cili tërhoqi gjithashtu kriptovalutat e tjera.

Ethereum, në momentin e shkrimit, tregtohet me 2,657.75 dollarë, 6.34% më shumë se dje, ndërsa Solana është me 114.63 dollarë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/13/bitcoin-rritet-mbi-50-mije-dollare-nuk-ndodhte-qe-nga-fundi-i-vitit-2021/