Bitcoin, po fillon rimëkëmbja? Kriptomonedha i kalon 20,000 dollarë

Ndërkohë që BQE-ja po kritikon ashpër Bitcoin-in, i akuzuar si “spekulim i pastër” dhe një instrument në duart e botës së krimit, duket se më në fund, pas më shumë se dy muajsh performanca negative, Bitcoin ka tejkaluar vlerën e 20,000 dollarëve, duke depërtuar (kjo koha për të ecur lart) një prag i konsideruar psikologjik nga shumë investitorë.

Të dhënat nga CoinmarketCap, në fakt, tregojnë se Bitcoin aktualisht është rreth 21,000 dollarë ose pak më shumë në vlerë, pas një rikuperimi që filloi rreth 11 janarit, kur kriptomonedha ishte rreth 17,000 dollarë. Sigurisht, ne jemi ende larg vlerës maksimale të Bitcoin, e barabartë me rreth 65,000 dollarë, e arritur në nëntor 2021, por gjithsesi shumë besojnë se, nëse trendi i ditëve të fundit vazhdon, ne mund të gjendemi përballë një të re. periudha e rritjes për kriptomonedhën.

Disa nga treguesit kryesorë të përdorur nga tregtarët e kriptomonedhave, si “super trendi” tre-ditor i ideuar nga Matthew Hyland, janë kthyer në pozitiv për herë të parë në muaj, duke paralajmëruar mirë për një periudhë rritjeje për kriptomonedhën. Jo vetëm kaq: nëse Bitcoin me të vërtetë fillon të rimëkëmbet, kjo do të nënkuptojë gjithashtu se bota e kriptove më në fund ka arritur të lërë pas tij skandalin FTX dhe pasojat e tij, të cilat javët e fundit kanë minuar në mënyrë drastike besimin e investitorëve në kompanitë kryesore në këtë sektor.

Megjithëse parashikimet e ekspertëve financiarë duhen marrë me kujdes, veçanërisht kur bëhet fjalë për kriptovalutat, disa tregues duket se sugjerojnë se rritja e fundit është fillimi i një periudhe të zgjatur “bullish”, pra rimëkëmbje, për token, dhe potencialisht për të gjithë sektorin e kriptove.

Për më tepër, korrelacioni midis Bitcoin dhe indeksit Nasdaq është shtrënguar gjithashtu ditët e fundit, duke arritur në 90%, pasi arriti një gamë më të gjerë për shkak të performancës së vazhdueshme negative të kriptomonedhës në muajt e fundit. Duke marrë parasysh që tregu i aksioneve amerikane duket se po rimëkëmbet, kryesisht falë ndërhyrjeve mbështetëse të Rezervës Federale, është e mundur që edhe Bitcoin të rikuperojë atë që ka humbur vitin e fundit, ose të paktën një pjesë të këtyre humbjeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/16/bitcoin-po-fillon-rimekembja-kriptomonedha-i-kalon-20000-dollare/