Beeper heq dorë: lamtumirë iMessage në Android?

CEO Eric Migicovsky njoftoi se rregullimi i ri i publikuar dje do të jetë i fundit. Nëse Apple bllokon sërish aksesin në iMessage, Beeper nuk do të ofrojë më asnjë zgjidhje sepse “nuk mund të fitojë lojën mace dhe miu me kompaninë më të madhe në botë”.

Një rregullim tjetër, por tani ju duhet një iPhone
Beeper Mini supozohej të ishte zgjidhja përfundimtare që lejon përdoruesit e Android të kenë akses në shërbimin iMessage të Apple dhe për këtë arsye t’u dërgojnë mesazhe përdoruesve të iPhone në siguri të plotë, duke shmangur SMS. Fillimisht për regjistrim nevojitej vetëm numri i telefonit. Për shkak të “ndërhyrjes” së Apple, procedura është bërë gjithnjë e më e ndërlikuar. Në fakt, ju duhet një Apple ID dhe një Mac, ndërsa për të përdorur numrin e telefonit ju duhet edhe një iPhone.

Për t’u regjistruar me Apple ID, duhet të instaloni Beeper Desktop në një Mac. Regjistrimi me një numër telefoni kërkon një iPhone të vjetër (6/6s/SE1/7/8/X), si dhe një kompjuter Mac ose Linux. Procedura është mjaft komplekse, pasi është e nevojshme të bëni jailbreak iPhone, të instaloni një mjet për gjenerimin e kodit të regjistrimit dhe të futni këtë të fundit në aplikacionin Beeper Mini. iPhone duhet të mbetet i lidhur me energjinë elektrike dhe Wi-Fi.

Siç u përmend, ky do të jetë rregullimi i fundit i lëshuar nga Beeper. Shtëpia e softuerit nuk do të zhvillojë asnjë zgjidhje nëse Apple ende bllokon aksesin në iMessages. CEO nënvizoi se, ndryshe nga sa pretendon Apple, Beeper Mini garanton sigurinë dhe privatësinë. Migicovsky fton Apple të ekzaminojë kodin e urës iMessage dhe aplikacionet (Mac dhe iPhone) që gjenerojnë kodet e regjistrimit.

Sipas CEO, Apple dëshiron të bllokojë Beeper Mini vetëm sepse mund të fitonte më pak nga shitja e iPhone-ve nëse iMessage do të ishte gjithashtu i aksesueshëm me një smartphone Android.

Përditësimi: New York Post thotë se Beeper u takua me avokatët e Departamentit të Drejtësisë më 12 dhjetor. Ndërkohë, FTC publikoi një postim ku flitej për ndërveprueshmërinë (pa asnjë referencë për Apple). Nuk mund të përjashtohet nisja e një hetimi antitrust, siç kërkohet nga disa politikanë amerikanë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/22/beeper-heq-dore-lamtumire-imessage-ne-android/