Baidu prezanton chatbot-in e saj ERNIE Bot

Fakti që Baidu, gjigandi kinez i internetit, po synonte gjithashtu të hynte në karuselin e inteligjencës artificiale duke propozuar versionin e tij të ChatGPT ishte i njohur tashmë. Redaksia e Bloomberg raportoi skenarin në janar, por tani projekti më në fund është konkretizuar.

Baidu prezanton ERNIE Bot dhe sfidon ChatGPT
Në të vërtetë, në orët e fundit, Baidu mbajti një konferencë speciale ku prezantoi chatbot-in e tij të bazuar në AI. Quhet ERNIE Bot dhe është krijuar për t’iu përgjigjur pyetjeve komplekse ashtu si ChatGPT i OpenAi.

Mbani në mend se kompania ka vite që punon në modelin gjuhësor të chatbot-it të saj “Përfaqësimi i zgjeruar përmes integrimit të njohurive” (ERNIE). Modeli në fakt u prezantua për herë të parë në vitin 2019.

Sipas Reuters, aksionet e Baidu ranë rreth 10% ndërsa CEO Robin Li demonstroi chatbotin për publikun. Prezantimi, i dukshëm më poshtë, përfshinte video të regjistruara paraprakisht të chatbot-it duke shkruar një poezi dhe duke iu përgjigjur pyetjeve rreth një romani.

Siç theksohet nga vetë CEO i Baidu, chatbot mund të ketë ende disa papërsosmëri, por kompania megjithatë ka vendosur ta vërë në dispozicion tani për të përmbushur kërkesat e tregut.

Synimi i Baidu është të shkojë dhe të integrojë chatbot në motorin e tij të kërkimit dhe të ndërtojë një ekosistem rreth ERNIE Bot me aplikacione inteligjente, shërbime cloud dhe shumë më tepër. Aktualisht, tashmë 650 kompani kanë rënë dakord t’i bashkohen këtij ekosistem, duke përfshirë disa media shtetërore kineze.

Për momentin, ERNIE Bot nuk është ende i përdorshëm nga përdoruesit dhe nuk është e qartë se kur do të jetë i disponueshëm për publikun e gjerë, siç për shembull po ndodh tashmë me Bing Chat.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/16/baidu-prezanton-chatbot-in-e-saj-ernie-bot/