Baidu padit Apple dhe zhvilluesit për Ernies të rreme

Baidu Inc., gjiganti kinez i motorëve të kërkimit, ka ngritur një padi kundër Apple Inc. dhe zhvilluesve të aplikacioneve përgjegjës për krijimin e aplikacioneve të rreme “Ernie Bot”.

Cfare ndodhi
Baidu ka ndërmarrë veprime ligjore kundër Apple dhe zhvilluesve të aplikacioneve “përkatëse” për shpërndarjen e versioneve të falsifikuara të aplikacionit të saj Ernie Bot në App Store, raportoi Reuters.

Kompania ngriti padinë në Gjykatën Popullore Haidian në Pekin.

“Ernie aktualisht nuk ka asnjë aplikacion zyrtar,” tha Baidu në një deklaratë. Kompania, e njohur edhe si Google e Kinës, ka publikuar një fotografi të dosjes së saj në gjykatë.

“Deri në njoftimin zyrtar të kompanisë sonë, çdo aplikacion ‘Ernie’ në App Store ose dyqane të tjera online është i rremë,” tha ai.

Në kohën e publikimit, Apple nuk i ishte përgjigjur kërkesës së Benzinga për koment.

Pse është e rëndësishme
Ernie Bot është përshëndetur si ekuivalenti më i afërt kinez me chatbotin me AI të OpenAI të quajtur chatGPT, vuri në dukje raporti.

Muajin e kaluar, Baidu anuloi prezantimin e shumëpritur të Ernie Bot në minutën e fundit dhe në vend të kësaj zhvilloi një takim privat me dyer të mbyllura me grupin fillestar të kompanive për të testuar produktin.

CEO i Baidu Robin Li prezantoi Ernie Bot më 16 mars.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/10/baidu-padit-apple-dhe-zhvilluesit-per-ernies-te-rreme/