Aria, inteligjenca artificiale e shfletuesit Opera

Opera ka prezantuar Aria, shfletuesin e saj të ri përmes të cilit mund të aksesoni falas një shërbim gjenerues kryesor të inteligjencës artificiale. Zbatimi i Aria shënon hapin tjetër në strategjinë e Opera për të integruar shërbimet gjeneruese të AI në shfletuesit e saj dhe është rezultat i bashkëpunimit të kompanisë me OpenAi që shënon fillimin e një lloji të ri të përvojës së shfletimit për përdoruesit. Përdoruesit e Opera. “Inteligjenca artificiale po ndryshon me shpejtësi mënyrën se si ne punojmë, lundrojmë në ueb dhe, natyrisht, gjithashtu mënyrën se si mendojmë për shfletuesit dhe rolin që ata mund të luajnë në përvojën në internet,” tha Joanna Czajka, Drejtoreshë Produkti e Operas.

Në fillim të këtij viti, Opera prezantoi një zbatim të hershëm të ChatGpt në shiritin anësor të shfletuesit të saj desktop, së bashku me veçorinë Ai Prompts. Kompania gjithashtu zbuloi Opera One, një version të ridizajnuar të shfletuesit të saj të përshtatshëm për të pritur funksione më gjeneruese të AI falë dizajnit të tij modular. Me Aria, ne po bëjmë hapin tjetër, duke prezantuar një shfletues AI që do t’i lejojë njerëzit të ndërveprojnë me ueb-in me ndihmën e inteligjencës artificiale pikërisht në shfletues. Forma aktuale e Aria, e cila përbëhet nga një ndërfaqe chat që komunikon me përdoruesin, është vetëm faza e parë e projektit. Shërbimi i fuqizuar nga AI është vendosur të integrohet edhe më shumë në Opera në versionet e ardhshme, me qëllimin përfundimtar për t’u integruar në shfletuesin, duke ndihmuar përdoruesit të kryejnë detyra ndër-shfletues.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/27/aria-inteligjenca-artificiale-e-shfletuesit-opera/