Apple xhiroi eventin “Scary Fast” me iPhone 15 Pro Max

Ngjarja “Scary Fast” që Apple zhvilloi orët e fundit, gjatë së cilës u prezantuan Mac-ët e rinj me çipa M3, ishte shumë interesante jo vetëm për produktet e shpallura, por edhe për faktin se, siç zbuloi Tim Cook në fund të fundit regjistroi e plotë për herë të parë duke përdorur një iPhone 15 Pro Max dhe më pas është redaktuar në një Mac.

Apple: “Scary Fast” e xhiruar me iPhone 15 Pro Max dhe e modifikuar me Mac
Duke marrë parasysh cilësinë e lartë të riprodhimit, rezultati është padyshim emocionues dhe i rëndësishëm, aq më tepër për shkak të faktit se ai thekson qartë nivelin e efikasitetit dhe performancës që kanë arritur tani smartfonët.

Gjithsesi, duhet pasur parasysh se janë përdorur edhe pajisje shtesë profesionale, si kukulla, stabilizues, drita dhe mikrofona. Për më tepër, Apple falënderoi Blackmagic Design dhe Beastgrip në kredite.

Kujtojmë që iPhone 15s i ri u lançua në treg shtatorin e kaluar dhe variantet Pro janë të parat që mund të regjistrojnë në ProRes Log me 60 korniza për sekondë të përdorura në industrinë e filmit për korrigjim të saktë të ngjyrave.

Duhet të kihet parasysh gjithashtu se 15 Pro është smartfoni i parë në botë që mbështet ACES, Sistemi i kodimit të ngjyrave të akademisë, një sistem i menaxhimit të ngjyrave që është bërë standard për prodhimet e mëdha filmike. Për të gjithë këtë, duhet të shtojmë edhe faktin që përdoruesit mund të lidhin një SSD të jashtëm duke përdorur portën USB-C për të regjistruar video direkt në të. Në iPhone 15 Pro Max, atëherë, është e mundur të përfitoni nga një zmadhim optik 5x.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/31/apple-xhiroi-eventin-scary-fast-me-iphone-15-pro-max/