Apple Watch Series 9 do të fuqizohet nga çipi i ri S9

Seria 9 e shumëpritur e Apple Watch dhe Apple Watch Ultra e gjeneratës së dytë duhet të shënojnë një hap të madh përpara për sa i përket performancës. Pajisjet e veshura të vitit 2023 në fakt janë krijuar për t’u pajisur me një çip dukshëm më të fuqishëm. Për klientët që planifikojnë të blejnë modelet e reja, kjo do të thotë të presin nivele më të larta të performancës kur përdorin pajisjet.

Apple Watch Series 9 po përgatitet për një përparim: çipi S9 premton një rritje të madhe të shpejtësisë

Në buletinin “Power On” të së dielës për Bloomberg, Mark Gurman ngacmon se linja e këtij viti Apple Watch do të përbëhet nga tre versione. Modelet 41mm dhe 45mm Series 9 janë në rrugë e sipër, së bashku me një Apple Watch Ultra të gjeneratës së dytë.

Ndryshe nga pritjet, nuk pritet asnjë përditësim për Apple Watch SE, pasi duket se është në një cikël përditësimi dyvjeçar dhe është rifreskuar për herë të fundit në vitin 2022. Sa i përket modeleve të reja, Gurman konfirmon një ‘parashikim të mëparshëm, sipas të cilit do të shohim një “rritje e konsiderueshme e performancës” falë zbatimit të procesorit S9.

Ndërsa përmirësimi S7 në S8 nuk ofroi rritjen e performancës që përdoruesit priren të shpresojnë, Gurman thekson se do të jetë hera e parë që nga Seria 6 që do të shohim “përmirësime të konsiderueshme të shpejtësisë”.

Sipas Gurman të raportuar më parë, çipi mund të bazohet në A15 Bionic. Për më tepër, lëshimi do të përfshijë ndryshime të mëdha harduerike për të shoqëruar lëshimin e watchOS 10.

Gazetari i Bloomberg ofron gjithashtu një pamje të vogël të Apple Watch Ultra, duke deklaruar se Apple ka eksperimentuar me një version të errët të titanit. Pavarësisht se u anulua për shkak se “dizajnerëve nuk u pëlqeu pamja”, një rikthim i këtij opsioni në vitin 2023 mund të ndodhë ende “teorikisht”.

Pritshmëritë janë të larta për Apple Watch Series 9 dhe gjeneratën e dytë Apple Watch Ultra. Me prezantimin e çipit S9, pajisjet e reja pritet të ofrojnë një hap kuantik në performancë, duke e çuar përvojën e përdoruesit në një nivel të ri.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/01/apple-watch-series-9-do-te-fuqizohet-nga-cipi-i-ri-s9/