Apple Watch Series 9 dhe Ultra 2: gjithçka rreth orëve inteligjente

Lajmi i parë i shpallur nga Apple gjatë eventit Wonderlust (në pritje të iPhone 15) ka të bëjë me Apple Watch Series 9. Siç ishte planifikuar, ora Cupertino rinovohet, me një gamë të re të krijuar për të përmirësuar para së gjithash performancën dhe autonominë.

Gjithçka rreth serisë së re të Apple Watch 9
Zemra që rreh përbëhet nga çipi i ri S9 me 5.6 miliardë transistorë dhe një motor nervor me 4 bërthama, i cili redukton konsumin, ndërsa siguron mbështetje të plotë për të gjitha veçoritë. Ekziston asistenti virtual Siri, tashmë i përmirësuar nga integrimi i Health për monitorim edhe më të thellë të parametrave biometrikë.

E gjithë përvoja rrotullohet rreth Retina Display i cili mbulon pothuajse të gjithë sipërfaqen e përparme, me një panel të aftë për të arritur një shkëlqim prej 2000 nit, duke e reduktuar atë në vetëm 1 nit për situatat kur është e nevojshme të mos shqetësoni (për shembull në kinema ).

Mbështetja për gesture e reja është gjithashtu e garantuar: ndër të gjitha, ai i quajtur Double Tap i cili ju lejon të ndërveproni me aplikacionet e hapura thjesht duke bashkuar gishtat dy herë radhazi.

Gjithsej janë planifikuar tetë ngjyra për mishërimet e ndryshme të Apple Watch Series 9, duke përfshirë Pink e re të dukshme në imazhet më poshtë.

Grupi nënvizoi përpjekjet e bëra në frontin e qëndrueshmërisë, duke e përcaktuar pajisjen si produktin e parë të grupit me Karbon Neutral. Një përpjekje që prek të gjithë komponentët e orës, duke përfshirë rripat (madje edhe ato të ofruara në stilin e ri FineWoven dhe ato të bëra në bashkëpunim me markat Hermès dhe Nike).

Ka gjithashtu hapësirë ​​për veçoritë e reja të gamës së ashpër të prezantuar vitin e kaluar me lançimin e Apple Watch Ultra 2. Gjithashtu në këtë rast, zemra që rreh përbëhet nga i njëjti çip S9 i përshkruar tashmë. Në këtë rast, shkëlqimi i ekranit mund të arrijë deri në 3000 nits.

Modaliteti i natës aktivizohet automatikisht bazuar në dritën e ambientit dhe nuk mungojnë përmirësimet në pjesën e përparme të softuerit, veçanërisht ato të dedikuara për monitorimin e aktivitetit fizik (vëmendje e veçantë i është kushtuar çiklizmit). Jetëgjatësia e baterisë arrin 72 orë me modalitetin e kursimit të energjisë.

Para-porositja e Apple Watch Series 9 dhe Apple Watch Ultra 2 fillon sot me çmime që fillojnë përkatësisht nga 459 euro dhe 909 euro. Disponueshmëria në dyqane është planifikuar për 22 shtator.

Versioni SE është gjithashtu në dispozicion për 289 euro. Ato do të jenë të disponueshme nga 22 shtatori.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/12/apple-watch-series-9-dhe-ultra-2-gjithcka-rreth-oreve-inteligjente/