Apple Watch: ndalohen shitjet dhe riparimet

Siç ishte parashikuar katër ditë më parë, Apple ka pezulluar shitjet në internet të Serive të Watch 9 dhe Ultra 2 në Shtetet e Bashkuara. Ndalimi i vendosur nga ITC (International Trade Commission) për shkeljen e një patente Masimo do të ketë një tjetër pasojë. Kompania Cupertino nuk do të riparojë më orët inteligjente që janë jashtë garancisë.

Ndalohen shitjet dhe riparimet
Duke filluar nga ora 12:00 e djeshme (19:00 në Itali), Apple nuk shet më Watch Series 9 dhe Ultra 2 në dyqanin online. Në faqet e dy smartfonëve shkruhet “Aktualisht nuk disponohet”. Në fund të shënimeve thuhet gjithashtu se “Duke filluar nga 24 dhjetori 2023, Apple nuk do të shesë më njësi Apple Watch me aftësinë për të matur oksigjenin në gjak në Shtetet e Bashkuara”. Kompania Cupertino ka pezulluar gjithashtu shitjet e dy edicioneve speciale të Watch Series 9 (Watch Nike dhe Watch Hermès), si dhe modeleve të rinovuara të Watch Series 7 dhe 8.

Përdoruesit amerikanë mund t’i blejnë ende orët inteligjente në dyqanet fizike të Apple deri më 24 dhjetor ose në shitës të tjerë të autorizuar me pakicë, por vetëm derisa të mbarojnë furnizimet, pasi ndalimi i importit hyn në fuqi më 26 dhjetor.

Apple ka informuar ekipet e mbështetjes së klientëve se nuk duhet të kryejnë më riparime jashtë garancisë për modelet më të vjetra duke filluar me Watch Series 6, pra për të gjithë ata që janë të pajisur me një sensor për matjen e nivelit të oksigjenit në gjak. Përdoruesit do të kontaktohen kur puna e riparimit të jetë e mundur përsëri.

Bllokimi i shitjeve dhe importeve do të parandalojë edhe zëvendësimin e orës inteligjente të blerë. Prandaj, përdoruesit nuk do të mund të kërkojnë një model me madhësi ose ngjyrë të ndryshme, por vetëm një ndryshim të aksesorëve. Në vend të kësaj, do të jetë e mundur të ktheni orën inteligjente dhe të kërkoni një rimbursim.

Apple beson se një përditësim i softuerit mund ta rregullojë problemin. Masimo në vend të kësaj thotë se ndryshime të thella harduerike janë të nevojshme. Megjithatë, kjo e fundit do të kërkonte disa muaj punë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/22/apple-watch-ndalohen-shitjet-dhe-riparimet/