Apple Vision Pro: a është kjo data e lançimit?

Gjatë njoftimit në WWDC 2023 në qershor, Apple iu referua lançimit të Vision Pro të planifikuar për në fillim të vitit 2024. Që atëherë, janë formuluar hipoteza të ndryshme në lidhje me datën e lëshimit të kufjeve. Sot listës i shtohet edhe Mark Gurman (Bloomberg), i njohur si një burim autoritar në lidhje me lajmet që vijnë nga Cupertino.

Apple Vision Pro do të lançohet në shkurt 2024?
Sipas asaj që ka rrjedhur, pajisja duhet të dalë në shitje duke filluar nga shkurti i vitit 2024. Molla e kafshuar nuk do të kishte planifikuar ndonjë event të dedikuar për këtë rast. Për më tepër, faza e trajnimit e rezervuar për punonjësit e dyqaneve duket se ka filluar tashmë, për t’i udhëzuar ata mbi karakteristikat e produktit, në mënyrë që ata më pas të mund të udhëzojnë klientët përmes përvojës së blerjes, konfigurimit dhe përdorimit.

Apple Vision Pro nuk do të jetë një pajisje për të gjithë, as brenda mundësive të të gjitha buxheteve. Molla e kafshuar në fakt ka zgjedhur ta ofrojë në shitje me një çmim prej 3499 dollarësh, duke ngjallur kështu kureshtjen dhe interesin e një kamarie. Muajt ​​e fundit, janë shfaqur thashetheme lidhur me një model ekonomik që vjen më vonë, pa gjetur megjithatë konfirmim zyrtar.

Gurman gjithashtu parashikon që platforma visionOS që qëndron në themel të shikuesit duhet të marrë një përditësim thelbësor deri në fund të vitit 2024, që përkon me lëshimin e përditësimeve vjetore për sistemet operative macOS dhe iOS.

Pikërisht ditët e fundit, Apple i është drejtuar zhvilluesve, duke u kërkuar atyre që të jenë gati, prandaj u kërkon të forcojnë angazhimin e tyre për krijimin e aplikacioneve dhe shërbimeve që janë në gjendje të shfrytëzojnë sa më shumë përvojën e realitetit virtual dhe realitetit të përzier të ofruar nga pajisja.

Sa i përket fazës së prodhimit, duket se ka qenë në ecje të plotë prej javësh në Kinë, në mënyrë që të mund të sjellin njësitë e nevojshme për lançimin në raftet e dyqaneve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/21/apple-vision-pro-a-eshte-kjo-data-e-lancimit/