Apple: Shazam tani identifikon këngë nga TikTok, Instagram dhe YouTube

Gjatë orëve të fundit, Apple ka ndërmarrë hapa për të përditësuar aplikacionin e saj të njohjes së muzikës Shazam, duke shkuar për të zgjeruar aftësitë e këtij të fundit. Tani, në fakt, Shazam është gjithashtu në gjendje të identifikojë përmbajtjen që luhet në aplikacione të palëve të treta si TikTok, Instagram dhe YouTube.

Shazam identifikon këngët në TikTok dhe aplikacione të tjera të palëve të treta
Më konkretisht, përdoruesit tani mund të hapin Shazam, të prekin butonin e duhur blu për të filluar njohjen si zakonisht, të hapin aplikacionin tjetër ku luhet kënga që dëshironi të identifikoni dhe të zbulojnë të gjitha detajet e çështjes në lidhje me këtë të fundit.

Shazam përdor mikrofonin e smartfonit për të dëgjuar këngën, edhe kur përdoret aplikacioni që e luan dhe pas disa sekondash jep “verdiktin”, duke treguar kështu emrin e këngës dhe të gjitha informacionet e tjera në lidhje me të.

Për më tepër, në iPhone, është e mundur të përfitoni nga funksioni i njohjes së këngës Shazam drejtpërdrejt nga Qendra e Kontrollit. Në këtë rast, thjesht aksesoni këtë të fundit kur një aplikacion i caktuar luan një këngë për t’u identifikuar, shtypni butonin e dedikuar (nëse nuk është i dukshëm mund të shtohet nga cilësimet e iOS) dhe prisni rezultatin.

Për ata që nuk e dinë apo nuk kanë memorie, kujtojmë se Apple njoftoi se kishte përfunduar blerjen e Shazam në vitin 2017 për shumën prej 400 milionë dollarësh. Që atëherë, aplikacioni i është nënshtruar përmirësimeve të vazhdueshme, më i fundit prej të cilave, përpara atij të shpallur së fundmi, ishte shtimi i mbështetjes për Apple Music Classical.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/07/apple-shazam-tani-identifikon-kenge-nga-tiktok-instagram-dhe-youtube/