Apple po punon për një iPad Air të ri: do të ketë specifika të përmirësuara

Mes thashethemeve të shumta rreth lëshimeve të Apple këtë vjeshtë, ishte një që raportonte se iPad Air i ri do të mbërrinte midis shtatorit dhe nëntorit. Për të konfirmuar rrjedhjen sot është një tjetër burim i besueshëm, i cili shpjegon se një version i tabletit me specifikime të përmirësuara do të ishte tashmë në prodhim.

Lajmi vjen nga gazetari i Bloomberg, Mark Gurman, i cili përsëriti se një iPad Air i ri do të arrijë në fund të vitit 2023 në dyqanet në mbarë botën. Fatkeqësisht, ndryshe nga iPad Air i lançuar në vitin 2022, ai i këtij viti nuk do të pajiset me një çip të serisë M, i cili përkundrazi do të mbetet i kufizuar në iPad Pro të rinj me një ekran OLED, por do të montojë një SoC të serisë A, i njëjti si chipset e iPhone.

Pavarësisht kësaj, Gurman shpjegoi se “një model iPad Air me specifikime të përmirësuara është gjithashtu në zhvillim” dhe se ai mund të arrijë në tetor për të “mbuluar” dritaren e lëshimit të mbetur ndryshe nga iPad Pro, e shtyrë për në vitin 2024 për shkak të disa vonesave në prodhimin e ekraneve të tyre OLED të gjeneratës së re.

Për momentin, ne nuk e dimë se cilat specifika do të modifikohen në iPad Air të ri: paraardhësi, në fakt, ishte i pajisur me një çip M2, 8 GB RAM, një kamerë të përparme 12 MP, një portë karikimi USB-C dhe mbështetje. për lidhjet 5G në modelet Wi-Fi + celulare. Hapësira e brendshme e tabletit filloi me 64 GB.

Duket mjaft e pamundur që Apple të rrisë RAM-in në iPad Air, veçanërisht duke marrë parasysh që modeli i vitit të kaluar, me 8 GB RAM, mbështet me kënaqësi veçoritë e avancuara të përbashkëta me Mac, siç është Center Stage. Më së shumti, ne mund të mendojmë për një përmirësim në kamerën, e cila madje mund të integrohet në anën më të gjatë të pajisjes (pak si ajo që ndodhi në iPad të gjeneratës së dhjetë, të lançuar në tetor 2022) dhe një seri ngjyrash të reja për trupi .


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/18/apple-po-punon-per-nje-ipad-air-te-ri-do-te-kete-specifika-te-permiresuara/