Apple po punon për iPad Pro e ardhshëm i cili do të ketë karikimin MagSafe

Apple ofron funksionalitet të fundit dhe të nivelit të lartë të karikimit me iPhone-ët e saj. Ky është MagSafe, në fuqi që nga viti 2020. Kjo teknologji përdor magnet për të lehtësuar karikimin me valë dhe në të njëjtën kohë për të bashkangjitur aksesorët në mënyrë magnetike, si kuletat dhe bankat e energjisë. Prej disa orësh ka pasur thashetheme të vazhdueshme se Apple do të ishte gati të sillte këtë teknologji në tabletët e saj.

Sipas raportimeve, iPad Pro që kompania planifikon të lançojë në vitin 2024 mund të ofrojë ngarkim MagSafe. Kjo është ajo që ishte parashikuar nga një burim i famshëm, i cili, sipas raportimeve, është shumë i njohur me kompanitë që prodhojnë magnet për produktet e Apple.

Apple iPad Pro i ardhshëm 2024 do të ketë teknologjinë MagSafe për karikim
Karikimi me valë nuk funksionon me pjesën e pasme metalike si ato që shihen në iPad të ndryshëm, por tani gjithçka duket gati: një burim raportoi se linja iPad Pro 2024 mund ta marrë këtë funksionalitet falë një dizajni të përditësuar. Për momentin, megjithatë, nuk ka asnjë parashikim përsa i përket estetikës, por ajo që dihet është se do të nevojitet qelqi ose plastika që të integrohet karikimi pa tela MagSafe.

Megjithatë, ka zëra kontradiktore, pasi një burim tjetër raporton se kur flitet për MagSafe për iPad Pro 2024, ata i referohen teknologjisë me tela të përdorur në MacBooks. Megjithatë, e gjithë kjo duket se shkon kundër trendit me atë që Apple ka bërë së fundmi me iPhone 15 të ri, i gjithë i pajisur me një port USB-C. Në fakt, duket e pamundur që gjiganti të nxjerrë tabletin e tij flamurtar nga ky ekosistem “Type-C”.

Prandaj, duket më e mundshme që teknologjia MagSafe e parashikuar nga thashethemet është ajo e dobishme për karikimin me valë. Në të vërtetë do të kishte opsione të reja për të gjithë ata që përdorin tabletin e famshëm, të cilat nuk do të kishin të bënin vetëm me procesin e karikimit, por edhe me shtimin e aksesorëve të mëtejshëm magnetikë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/20/apple-po-punon-per-ipad-pro-e-ardhshem-i-cili-do-te-kete-karikimin-magsafe/