Apple po punon në ChatGPT-në e saj: do të integrohet te Siri

Apple po përgatitet të ndjekë trendin aktual të inteligjencës artificiale gjeneruese. Ne kemi parë tashmë alternativa ndaj ChatGPT që vijnë pas lëshimit të GPT-4, duke përfshirë chatbotin Claude të Anthropic; ende, deri më tani Apple nuk i ka zbuluar kartat e saj dhe nuk ka parashikuar ndonjë detaj të planeve të saj për të ardhmen. Falë New York Times, megjithatë, ne kemi disa vrojtime me lëng

Kur do të arrijë chatbot “GPT” i Apple?
Sipas asaj që u raportua nga gazeta amerikane, punonjësit në Cupertino në fakt do të punonin në një model gjuhësor shumë të fuqishëm dhe mjete të tjera të AI që do të lëshoheshin në treg, pothuajse të gjitha të destinuara për asistentin virtual Siri. Pavarësisht mangësive, për Apple duhet të mbetet referencë kur bëhet fjalë për bisedat me inteligjencën artificiale.

Duke folur për The New York Times, ish-inxhinieri i Apple, John Burkey shpjegoi se kodi i Siri-t është “i ngatërruar” dhe kërkon javë për përditësime të veçorive bazë. Epërsia që kishte asistenti i Apple në garën për AI, krahas Alexa dhe Cortana-s pothuajse të harruar të Microsoft-it, është zbehur me kalimin e muajve, me një përshpejtim të rëndësishëm tani që ChatGPT është AI më popullor në botë.

Pasoja është se tani Siri nuk mund të bëhet një “asistent krijues si ChatGPT”, sipas Burkey, dhe nevojiten muaj të tërë pune për t’i mundësuar që t’i përgjigjet përdoruesit me tekste të avancuara. Për këtë arsye pritja do të jetë mjaft e gjatë.

A do të ketë ndryshime?
Krahasuar me modelet e gjuhës tani të disponueshme, duhet të presim disa ndryshime, ndoshta në sistemin e aksesit: a do të blihet një abonim veçmas për të hyrë në Siri të përmirësuar? Apo do të jetë një shërbim plotësisht falas, i integruar në asistentin zanor në iPhone, me disa shtesa bonus të paguara? Për momentin, na mbetet vetëm të presim konfirmimet e para nga Tim Cook dhe bashkëpunëtorët e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/15/apple-po-punon-ne-chatgpt-ne-e-saj-do-te-integrohet-te-siri/