Apple: pezullohet prodhimi i M2 për dy muaj

Apple arriti shumë mirë të përmbajë tkurrjen e shifrave në treg gjatë vitit 2022, por mesa duket me ardhjen e vitit 2023 gjërat kanë ndryshuar, deri në atë pikë sa ta shtyjnë kompaninë të pezullojë prodhimin e çipave M2.

Apple: ndalo tek çipat M2 për dy muaj
Lajmi nuk është dhënë zyrtarisht, mos harroni, por është një pakujdesi që vjen nga gazeta aziatike The Elec, e cila dyshohet se ka mbledhur informacione në lidhje me këtë nga disa burime sipas të cilave në janar dhe shkurt zinxhiri i prodhimit të çipave së fundmi do të ishte ndalur. për shkak të forcës madhore. Prodhimi do të rifillonte më pas në mars, por me një ritëm të përgjysmuar dhe për rrjedhojë edhe me shifra më të ulëta se vitin e kaluar.

E gjithë kjo duket se i atribuohet një kërkese mjaft të dobët për Mac dhe MacBook që nga fillimi i vitit 2023, deri në pikën që njësitë tashmë në magazinë do të ishin të mjaftueshme për të qenë në gjendje ta përmbushin atë.

TSMC nuk dërgoi vafera me çip M2 të përpunuara nano në OSAT në janar dhe shkurt, me sa duket si rezultat i kërkesës së Apple për të ndaluar prodhimin për shkak të rënies së kërkesës për MacBooks. Veçanërisht është goditur Amcona, e cila merret me paketimin e çipsave, e cila ka humbur porositë për këto dy muaj dhe nuk ka mundur të shfrytëzojë kapacitetin e papërdorur.

Skenari, duhet të mbahet mend, megjithatë, u njoftua nga Tim Cook në fillim të shkurtit, gjatë ndarjes së rezultateve financiare të tremujorit të parë të Apple. CEO vuri në dukje se të ardhurat e Mac kanë rënë në mënyrë dramatike, krahasuar me lançimin e suksesshëm të M1 MacBook Pro të mëparshëm. Në këtë rrethanë, Cook tha se sektori i PC-ve po tkurret, por Apple do të pozicionohej mirë strategjikisht në treg, megjithëse kushtet mund të jenë të vështira në afat të shkurtër.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/04/apple-pezullohet-prodhimi-i-m2-per-dy-muaj/