Apple Music, mbërrin një stacion radio “algoritmik”: ja se si funksionon

Pas mbërritjes së aplikacionit Apple Music Classic në Android dhe iOS, shtëpia Cupertino është gati për një tjetër risi me temë muzikore për përdoruesit e saj besnikë: në fakt, aplikacioni kryesor është gati të marrë një veçori interesante për të kërkuar këngët tuaja të preferuara. .

Funksioni i ri i Apple Music do të quhet Discovery Station dhe do të sjellë mundësi të reja për sa i përket argëtimit në bazë algoritmike, duke u përpjekur të krijojë zgjedhje të personalizuara bazuar në dëgjimin tonë të mëparshëm dhe shijet personale.

Discovery Station nuk është ende zyrtarisht publik në Apple Music, por është një stacion radioje që mund ta gjeni në seksionin Listen Now, ku tashmë kishte mundësi të shumta për të marrë sugjerime. Nëse nuk është i disponueshëm për aplikacionin tuaj, mund të përdorni gjithashtu lidhjen direkte me stacionin radiofonik Discovery Station, për të hyrë në të pa pasur nevojë ta kërkoni manualisht.

Nuk ka ende asnjë komunikim zyrtar nga Apple në lidhje me këtë veçori dhe funksionimin e tij në detaje, kështu që nuk është e qartë se si e përpunon informacionin për të ofruar sugjerime që i përmbahen preferencave tona. Sido që të jetë, është një shtesë e shkëlqyer për përdoruesit që duan të zbulojnë dhe eksperimentojnë me artistë dhe zhanre të reja muzikore.

Kujtojmë se Apple Music tashmë ka tejkaluar 200 milionë këngë në tetor 2022, pa asgjë më pak se rritje eksponenciale si në aspektin e katalogut ashtu edhe funksionalitetit, një aplikacion i vlerësuar si nga fansat e Apple ashtu edhe nga përdoruesit e tjerë që gjejnë në propozimin Cupertino atë që ju përshtatet më së miri. nevojave.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/08/apple-music-mberrin-nje-stacion-radio-algoritmik-ja-se-si-funksionon/