Apple: marrëveshje multi-miliardë dollarëshe për prodhimin e pjesëve të iPhone në SHBA

Ndërsa Apple futet në sektorin e AI me një seri rekrutimesh që synojnë pikërisht talentet e Inteligjencës Artificiale, Apple Bitten njoftoi sot një ndryshim prodhimi që mund të ndryshojë balancën globale të informatikës së konsumatorit dhe industrisë së çipave. Ja çfarë është.

Në orët e fundit, një njoftim për shtyp i gjigantit të Cupertino ka zbuluar një marrëveshje shumë miliardë dollarëshe midis Apple dhe Broadcom për prodhimin e disa komponentëve të iPhone në Shtetet e Bashkuara. Marrëveshja ndjek linjat e një strategjie të përshkruar qartë nga Molla e Kafshuar në muajt e fundit: tani duket e sigurt se Apple dëshiron të largohet nga Kina, e konsideruar si një treg i pasigurt për shkak të synimeve të saj territoriale në Tajvan dhe marrëdhënieve të saj të luhatshme me Shtetet e Bashkuara. Amerikën.

Nëse, gjatë pandemisë Covid-19, përpjekjet e Apple u materializuan në një zhvendosje të prodhimit në Indi dhe Vietnam, tani duket se kompania dëshiron të prodhojë në Shtetet e Bashkuara sa më shumë pjesë të jetë e mundur për produktet e saj, iPhone, iPad dhe Mac kryesisht. . Krahas marrëveshjes së arritur me Broadcom në orët e fundit, në fakt, në të njëjtat linja vendosen edhe presionet për transferimin e prodhimit TSMC në SHBA, gjë që e bindi përfundimisht prodhuesin e çipave të braktisë, të paktën pjesërisht, ishullin e Tajvani.

Duke shkuar më konkretisht te marrëveshja me Broadcom, duket se Apple do të përdorë antenat 5G dhe marrësit pa tela të kompanisë për iPhone-ët e saj: të gjithë këta komponentë, natyrisht, do të prodhohen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Tim Cook, CEO i Apple, komentoi lajmin duke shpjeguar se “ne jemi të ngazëllyer të angazhohemi për të shfrytëzuar maksimalisht kreativitetin, zgjuarsinë dhe shpirtin inovativ të prodhuesve amerikanë. Të gjitha produktet e Apple varen nga teknologjitë e projektuara dhe të ndërtuara këtu në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. , dhe ne do të vazhdojmë të rrisim investimet tona amerikane në të ardhmen, sepse kemi besim të parezervë në të ardhmen e Amerikës”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/apple-marreveshje-multi-miliarde-dollareshe-per-prodhimin-e-pjeseve-te-iphone-ne-shba/