Apple, Mac mini i ri është edhe më i fuqishëm

Apple prezantoi Mac mini-në e re, të pajisur me çipat e fuqishëm M2 dhe çipi më i fundit M2 Pro sjell performancën e nivelit pro në Mac mini për herë të parë. Mac mini me çip M2 dhe M2 Pro ofrojnë performancë më të shpejtë, memorie edhe më të unifikuar dhe lidhje të avancuar, duke përfshirë mbështetjen për deri në dy monitorë në modelin M2 dhe deri në tre monitorë në modelin M2 Pro. çmim më i ulët fillestar, Mac mini me M2 çipi ofron vlerë të jashtëzakonshme për para. Dhe për ata që kërkojnë performancë profesionale, Mac mini me çipin M2 Pro është një desktop si asnjë tjetër në klasën e tij,” tha Greg Joswiak, nënkryetar i lartë i Apple i Marketingut në mbarë botën.

Krahasuar me modelet e gjeneratës së mëparshme, çipat e rinj sjellin CPU dhe GPU më të shpejtë, gjerësi brezi më të lartë të memories dhe një motor më të fuqishëm mediatik në Mac mini, duke ofruar performancë të jashtëzakonshme dhe efikasitet energjetik lider në industri. Për më tepër, të dy modelet janë të pajisura me një sistem termik të avancuar për seanca të gjata të punës intensive.

Mac mini me çip M2

Ky version është i pajisur me një CPU me 8 bërthama me katër bërthama me performancë të lartë dhe katër bërthama me efikasitet të lartë dhe një GPU me 10 bërthama, duke e bërë atë të përsosur për ata që kërkojnë performancë super të shpejtë dhe produktivitet maksimal. Detyrat e përditshme si hapja e aplikacioneve, shfletimi në ueb dhe kryerja e shumë detyrave ndërmjet aplikacioneve janë jashtëzakonisht të shpejta. Dhe për ata me detyra më komplekse, ky Mac mini përballon ngarkesa kërkuese pune me deri në 24 GB memorie të unifikuar dhe 100 GBps gjerësi brezi memorie, e cila mund të shkurtojë detyrat si redaktimi i fotografive në Adobe Photoshop me 50 përqind në krahasim me gjeneratën e mëparshme. Çipi M2 prezanton përshpejtimin ProRes, kështu që detyrat si redaktimi i videos në Final Cut Pro janë dy herë më të shpejta. Me këtë performancë, Mac mini është deri në pesë herë më i shpejtë se kompjuteri desktop më i shitur Windows dhe tepër i përballueshëm për blerësit për herë të parë ose përmirësimet nga modelet ose kompjuterët më të vjetër.

Mac mini me çip M2 Pro

Çipi i ri M2 Pro sjell performancë të nivelit pro në Mac mini për herë të parë. Me CPU deri në 12 bërthama me tetë bërthama të performancës së lartë dhe katër bërthama me efikasitet të lartë, si dhe GPU deri në 19 bërthama, ky çip krenohet me 200 GB bandwidth memorie dhe mbështet deri në 32 GB memorie. Gjenerata e ardhshme Neural Engine është 40% më i shpejtë se çipi M1, duke përshpejtuar detyrat e mësimit të makinerive si analiza e videos dhe përpunimi i imazhit. Projektuar për të përshpejtuar në mënyrë dramatike riprodhimin dhe kodimin e videos me konsum minimal të energjisë, çipi M2 Pro përmban një motor të fuqishëm mediatik që trajton kodekët kryesorë të videos me shpejtësi të plotë dhe mund të luajë njëkohësisht deri në pesë transmetime të videove ProRes 422 8k@30 fps ose më lart. deri në 23 transmetime video 4k ProRes 422 me 30 fps. Mac mini me çip M2 Pro ishte deri në 14 herë më i shpejtë se i njëjti model me procesor Intel.

Me çipin M2 Pro, përdoruesit e Mac mini mund të përballojnë ngarkesa pune me performancë të lartë, të paimagjinueshme më parë në një dizajn kaq kompakt. Prodhuesit e muzikës mund të përdorin shtojca dhe efekte tepër të fuqishme pa humbur asnjë ritëm, ndërsa fotografët mund të retushojnë imazhe gjigante në një çast. Krijuesit e përmbajtjes mund të punojnë me lehtësi në kamerë me shumë formate, duke përfshirë videon ProRes, ndërsa audienca e lojërave mund të shijojë lojërat më të kërkuara në cilësinë e konsolës. Performanca e lojërave është deri në 15 herë më e shpejtë se modeli më i shpejtë Mac mini i bazuar në Intel.

Mac mini-të e rinj ofrojnë gjithashtu një gamë të gjerë portash për lidhje të të gjitha llojeve. Varianti i çipit M2 ka dy porte Thunderbolt 4 dhe mbështet deri në dy monitorë. Modeli me çipin M2 Pro përfshin katër porte Thunderbolt 4 dhe mbështet deri në tre monitorë. Përveç kësaj, modeli me çipin M2 Pro mund të mbështesë një monitor 8k, i pari për Mac. Të dy modelet kanë dy porte USB-A, një portë HDMI, një port Gigabit Ethernet me opsionin 10 Gb dhe një fole kufjesh të përditësuar për rezistencë të lartë. kufje. Ato përmbajnë gjithashtu standardet më të fundit wireless, me Wi-Fi 6e, për qarkullim dy herë më të shpejtë se më parë, dhe Bluetooth 5.3.

Së bashku me Studio Display dhe aksesorët Magic, Mac mini-të e rinj ofrojnë një përvojë të mrekullueshme në desktop. Studio Ekrani plotëson konfigurimin e desktopit tuaj të Mac me ekranin e tij të gjerë 27 inç Retina 5k, kamerën 12 MP me kënd ultra të gjerë me Inkuadrim automatik, tre mikrofona grupi me cilësi profesionale dhe një sistem audio me gjashtë altoparlantë me audio hapësinore. Ju gjithashtu mund të shtoni aksesorë Magic, të cilët plotësojnë në mënyrë të përkryer dizajnin elegant të Mac mini dhe Studio Display.

Gjenerata e re Mac mini me çipa M2 dhe M2 Pro tashmë mund të porositet përmes Apple Store, dërgesat do të fillojnë të martën më 24 janar dhe në të njëjtën ditë do të jenë të disponueshme edhe në dyqanet fizike. Mac mini me çip M2 ka një çmim duke filluar nga 720 euro dhe 609 për sektorin e Arsimit. Modeli me çip M2 Pro ka një çmim duke filluar nga 1579 euro 1459 për sektorin e Arsimit. Çmimet e treguara janë me TVSH.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/21/apple-mac-mini-i-ri-eshte-edhe-me-i-fuqishem/