Apple lëshon iOS 17.4 me veçori të reja për Evropën

Apple lëshoi ​​mbrëmë iOS 17.4 për të gjithë iPhone të pajtueshëm. Veçoritë e reja kanë të bëjnë vetëm me emoji dhe Apple Podcast, por ka risi të rëndësishme për përdoruesit evropianë, të prezantuara nga kompania Cupertino për të përmbushur detyrimet e Aktit të Tregjeve Dixhitale (DMA) i cili do të zbatohet nga nesër.

iOS 17.4: veçori të reja në Evropë
Pas instalimit të iOS 17.4, përdoruesit evropianë mund të shkarkojnë aplikacione nga store alternative. Kjo e fundit mund të shkarkohet nga faqja e internetit e zhvilluesit. Apple do të kryejë disa kontrolle bazë të privatësisë dhe sigurisë përmes një procesi vërtetimi.

Zhvilluesit do të duhet t’u përmbahen rregullave të reja të vlefshme vetëm në Evropë, por mund të kthehen (vetëm një herë) në rregullat e mëparshme, nëse nuk kanë publikuar kurrë aplikacione në dyqane alternative ose nuk kanë përdorur metoda pagese të palëve të treta. Kjo e fundit është risia e dytë e rëndësishme për përdoruesit evropianë.

iOS 17.4 tregon gjithashtu një ekran për zgjedhjen e shfletuesit të paracaktuar (si në Android) me 12 alternativa ndaj Safari në mënyrë të rastësishme. Mbështetja për motorët e interpretimit të palëve të treta është shtuar gjithashtu me versionin e ri të sistemit operativ. Pra, Mozilla mund të përdorë Gecko për Firefox, ndërsa Google mund të përdorë Blink për Chrome, në vend të WebKit. Motori i paraqitjes Safari do të përdoret gjithmonë për aplikacionet në ueb.

Më në fund, iOS 17.4 më në fund lejon që aplikacionet e pagesave të kenë akses në çipin NFC për të përfituar nga modaliteti pa kontakt (deri tani ekskluzivisht për Apple Pay). Të gjitha risitë e sipërpërmendura nuk kanë të bëjnë me iPadOS 17.4 sepse ky sistem operativ nuk është një “Platformë e Shërbimit Bërthamë”, pra nuk ka një pjesë dominuese të tregut në Evropë.

iOS 17.4: lajme për të gjithë
Apple ka përfshirë disa veçori të reja për të gjithë përdoruesit. Aplikacioni Podcasts mbështet transkriptet e episodit me tekst të theksuar në sinkron me audion (aktualisht vetëm në anglisht, frëngjisht, gjermanisht dhe spanjisht).

Mbi 100 emoji të reja janë shtuar gjithashtu bazuar në përditësimin Unicode 15.1. Së fundi, iMessage mbështet protokollin kriptografik PQ3.

The post Apple lëshon iOS 17.4 me veçori të reja për Evropën appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/06/apple-leshon-ios-17-4-me-vecori-te-reja-per-evropen/