Apple lançon platformën për ndërtimin e aplikacioneve në realitetin e përzier

Disa javë pas lançimit të shikuesit Vision Pro, Apple ka vënë në dispozicion platformën e zhvillimit të dedikuar për krijimin e aplikacioneve për realitetin virtual dhe të shtuar.

I ashtuquajturi SDK, një term i përgjithshëm që do të thotë kit i zhvillimit të softuerit, i paraprin me disa muaj atë që duhet të jetë lansimi i shikuesit Vision Pro, në tregjet e para, në fillim të vitit 2024.

“Duke filluar nga sot, komuniteti global i zhvilluesve dhe zhvilluesve të Apple do të jetë në gjendje të ndërtojë një klasë krejtësisht të re të aplikacioneve kompjuterike hapësinore që shfrytëzojnë plotësisht potencialin e pafund të Vision Pro dhe mjegullojnë më tej linjat midis përmbajtjes dixhitale dhe botës fizike”, tha Apple. Në një postim zyrtar në blog. “Me visionOS SDK, zhvilluesit e aplikacioneve mund të krijojnë përvoja krejtësisht të reja në kategori si produktiviteti, dizajni, lojërat dhe më shumë.” Platforma përdor mjete të njohura të zhvillimit të Apple, duke përfshirë Xcode, SwiftUi, RealityKit, Arkit dhe TestFlight, me synimin për të thjeshtuar punën e zhvilluesve ekzistues edhe në ekosistemin e ri dhe duke pasuruar kështu katalogun e aplikacioneve për realitet të përzier. Muajin e ardhshëm, gjigandi amerikan do të hapë laboratorë të dedikuar në Cupertino, Londër, Mynih, Shangai, Singapor dhe Tokio, ku zhvilluesit do të jenë në gjendje të testojnë aplikacionet e tyre në Vision Pro dhe të marrin ndihmë nga inxhinierët e kompanisë. Ekipet e zhvillimit do të jenë gjithashtu në gjendje të kërkojnë komplete speciale për të krijuar, përmirësuar dhe testuar shpejt dhe drejtpërdrejt aplikacionet e tyre në Apple Vision Pro.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/23/apple-lancon-platformen-per-ndertimin-e-aplikacioneve-ne-realitetin-e-perzier/