Apple, ja kur do të mbërrijë “Metalens” në iPad Pro dhe iPhone

Me sa duket Apple do të punonte për një teknologji më të avancuar për të zëvendësuar kapakët e lenteve plastike të iPhone dhe iPad. Quhet “Metalens” dhe thuhet se mund të debutojë në Face ID të iPad Pro dhe iPhone të mëvonshëm.

Analisti Ming-Chi Kuo mendoi të zbulonte të gjitha detajet, sipas të cilave zhvillimi i teknologjisë do të ishte në fazat fillestare. Në postimin e publikuar në Medium, Kuo thekson se si TSMC dhe VisEra do të jenë furnizuesit kryesorë të komponentëve. Në nivel teknik, krahasuar me lentet plastike, Metalens do të jetë më i lirë për t’u prodhuar në masë dhe do të kontribuojë në uljen e trashësisë së pajisjeve.

Kjo nënkupton që në të ardhmen iPhone dhe iPad mund të jenë edhe më të hollë se ato aktuale. Megjithatë, duke gjykuar nga raporti i Kuo, fillimisht gjigandi i Cupertino-s nuk duhet t’i blejë në masë komponentët dhe mund të fokusohet në iPad Pro për vitin 2024. Nëse reagimet janë pozitive, mund të jetë radha e iPhone-ve.

Sa i përket modeleve të ardhshme të iPhone, Kuo beson se mbulesat e Face ID të telefonave inteligjentë të Apple nuk do të kenë Metalens deri në vitin 2025 apo edhe në vitin 2026. plastik edhe në kamerat e modeleve më të lira. Gjithashtu pritet të mbërrijë në syzet e realitetit të shtuar, të cilat me sa duket do të hyjnë në prodhim masiv në 2026 ose 2027.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/13/apple-ja-kur-do-te-mberrije-metalens-ne-ipad-pro-dhe-iphone/