Apple: inteligjenca artificiale po vjen në iWork?

Në një të ardhme jo shumë të largët, Apple mund të zbatojë gjithashtu inteligjencën artificiale në grupin e saj të produktivitetit iWork, ngjashëm me atë që, për shembull, Microsoft ka bërë tashmë me Microsoft 365.

Apple: AI në Pages, Numbers dhe Keynote
Orët e fundit, në fakt, doli në pah se gjigandi i Cupertino ka regjistruar domenin “iWork.ai”, gjë që mund të tregojë se kompania planifikon të nxjerrë në pah veçoritë e AI në aplikacionet që përbëjnë suite iWork.

Hipoteza që Apple po punon për veçori të reja të inteligjencës artificiale për t’u integruar në aplikacionet Pages, Numbers dhe Keynote nuk mund të përjashtohet, duke qenë se kompania ka konfirmuar vazhdimisht se synon të fokusohet edhe në inteligjencën artificiale. Për shembull, kohët e fundit është përfolur disa herë se WWDC 2024 do të fokusohet në inteligjencën artificiale.

Megjithatë, është e vështirë të besohet se kjo është një ide për të rihapur markën iWork, ndërkohë që ka shumë të ngjarë që “molla e kafshuar” të ketë dashur të bëjë të vetën edhe domenin “.ai” për të penguar kompanitë e tjera që ta marrin përsipër. Në fakt, Apple zotëron qindra domene uebsajtesh, disa aktualisht në përdorim, të tjerët jo, por ende në pronësi të saj për të parandaluar përdorimin e tyre nga palët e treta.

Ju kujtojmë se kompania e drejtuar nga Tim Cook ofron prej vitesh aplikacionet Pages, Numbers dhe Keynote si alternativa të Words, Excel dhe PowerPoint të Microsoft respektivisht. E gjithë paketa quhet iWork. Njëherë e një kohë paketa e aplikacionit shitej fizikisht, por jo më. Faqja gjithashtu nuk është më aktive.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/13/apple-inteligjenca-artificiale-po-vjen-ne-iwork/