Apple, fillon epoka USB-C: AirPods Pro po vjen me hyrjen e re

Tërheqja e hyrjes së Lightning nga Apple mund të fillojë së shpejti dhe të përfundojë me iPhone 15 të ri USB-C. Një analizë e kryer në Release Candidates të iOS 16.4, në fakt, çoi në zbulimin e rasteve të reja për AirPods që mund të shihnin dritën së shpejti.

Analisti i njohur Ming-Chi Kuo në një seri postimesh në Twitter sugjeroi që indikacionet në burim ndoshta i referohen AirPods Pro të ri me shtëpi me hyrje USB-C, në vend të Lightning të pranishëm aktualisht.

Shpërndarja masive e këtij varianti të ri të kufjeve, sipas Kuo, duhet të fillojë midis tremujorit të dytë dhe tremujorit të tretë 2023, pra deri në shtator. Fjalimi i ndryshëm AirPods 2 dhe AirPods 3, të cilat me sa duket nuk do të përditësohen.

Apple do ta bënte këtë ndryshim në përputhje me legjislacionin e Bashkimit Evropian për karikuesin e vetëm, i cili më pas me shumë gjasa do të përqafohet edhe nga iPhone.

Në vend të kësaj, Mac-ët, të cilët mbështeten në portën USB-C, nuk kanë nevojë për përditësime, ashtu si shumica e iPad-ëve dhe Apple Watches që përfshijnë një kabllo USB-C në MagSafe në paketë. Shumë kishin kërkuar gjithashtu një rast të këtij lloji për AirPods Pro 2 vitin e kaluar, por Apple në fund ende preferoi ta lansonte atë me standardin e vet të karikimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/24/apple-fillon-epoka-usb-c-airpods-pro-po-vjen-me-hyrjen-e-re/