Apple do të përdorë GRAPHENE për iPhone 16 Pro: ja pse

Modelet kryesore të Apple sot quhen iPhone 15 Pro dhe Pro Max. Kur dy telefonat inteligjentë arritën në duart e përdoruesve, nuk munguan kritikat për një çështje shumë delikate: mbinxehjen.

Kompania Cupertino në fakt u detyrua të merrte parasysh problemin dhe të lëshonte përditësimin e ri në iOS 17.0.3 për të eliminuar, me sa duket përfundimisht, defektin. Çështja po bëhej vërtet e vështirë për t’u argumentuar, pasi disa përdorues deklaruan se ishte madje e vështirë të mbanin iPhone-in e tyre.

Natyrisht, një problem tjetër lindi nga këtu: shkarkimi jonormal i baterisë. Për fat të mirë, e gjithë kjo është zgjidhur, por Apple thuhet se po merr kundërmasa për të ardhmen e afërt.

iPhone 16 Pro dhe Pro Max me një sistem ftohjeje grafeni: kjo është zgjidhja
Megjithëse përditësimi i ri e ka zgjidhur problemin, ka ende përdorues që vazhdojnë të ndiejnë një nxehtësi jonormale që vjen nga smartfoni i tyre. Në fakt, veçanërisht gjatë fazës së karikimit, iPhone 15 Pro dhe Pro Max priren të nxehen pak, por mund të jetë gjithashtu normale.

Për të parandaluar që e gjithë kjo të përsëritej në të ardhmen, Apple do të kishte zgjedhur të punonte në një sistem të ri. Në fakt, kompania do të kishte zgjedhur të fokusohej në përdorimin e grafenit, një material shumë i veçantë që do të ishte në gjendje të shpërndante nxehtësinë më lehtë. Përveç kësaj, megjithatë, ka edhe nga ata që argumentojnë se Apple mund të fokusohet në një dhomë avulli të krijuar posaçërisht për shpërndarjen e nxehtësisë, pikërisht siç bëri Samsung me Galaxy S24.

Duke u kthyer te grafeni, në iPhone 16 Pro dhe Pro Max të ri mund të përdoret një shtresë e lidhur drejtpërdrejt me procesorin, një komponent që duhet të ruhet absolutisht. Prandaj ka dy rrugë për të ndjekur, të dyja të dobishme për të parandaluar përsëritjen e problemit të parë në shtator.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/05/apple-do-te-perdore-graphene-per-iphone-16-pro-ja-pse/