App Google për Android: Shiriti i kërkimit tani është gjigant!

Në të njëjtën ditë që Google njofton ardhjen e ardhshme të Reading Mode në Google Chrome dhe ChromeOS, sistemi operativ i instaluar në Chromebooks, kompania fillon shpërndarjen e një përditësimi mjaft të çuditshëm për aplikacionin Google në Android. Në pritje të ridizajnimit të plotë pas materialit të pronarit që keni projektuar, shiriti i kërkimit bëhet gjigant me përditësimin e fundit të dërguar përmes Play Store.

Çfarë po ndodh me shiritin e kërkimit të Google?
Siç raportohet nga kolegët e vëmendshëm të 9to5Google, muaj pas prezantimit të të njëjtit ndryshim në aplikacionin Google për iOS, versioni Android merr përditësimin me versionin beta 12.14. Siç mund ta shihni pak më poshtë, shiriti i kërkimit së shpejti do të zërë pjesën më të madhe të ekranit, ndoshta duke rezultuar në një ekran të madh, por për një arsye të thjeshtë: për të bërë më të dukshëm funksionalitetin kryesor të aplikacionit, duke e bërë më të lehtë për përdoruesin të ndërveprojë me të.

Pikërisht poshtë shiritit të modifikuar të kërkimit, do të shfaqet gjithashtu një karusel me sugjerime në lidhje me Lentet e Google, duke përfshirë blerjen e produkteve të gjetura nga algoritmi në pamjet e ekranit të ruajtura në Google Photos; ose qasje të shpejtë në Google Translate dhe kamera për të përkthyer tekste. Me pak fjalë, aplikacioni do t’ju lejojë kryesisht të përdorni Lens me disa prekje, duke optimizuar përvojën e kërkimit të përmbajtjes në internet.

Meqenëse kjo është një risi e lëshuar në Beta dhe ende jo në versionin stabil të shërbimit, kompania amerikane do të vazhdojë të mbledhë komentet e përdoruesve gjatë javëve të ardhshme, duke bërë ndryshime në bazë të komenteve të marra. Me pak fjalë, vetë përdoruesit e Android do të përcaktojnë qëndrueshmërinë e këtij ndryshimi të dizajnit ose jo.

Më shumë lajme do të vijnë
Së fundi, dëshirojmë t’ju kujtojmë se, përsëri sot, më 28 mars 2023, Big G zbuloi një risi të rëndësishme për Meet: prezantimin e AI për të identifikuar duart e ngritura të studentëve gjatë mësimeve. Për të hyrë në të, do t’ju duhet të prisni edhe disa muaj dhe të regjistroheni në paketën Workspace for Education.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/28/app-google-per-android-shiriti-i-kerkimit-tani-eshte-gjigant/