Anonymous, mesazh për Elon Musk: “aktivizo Starlink në Gaza”

Ata që kanë pasur mundësinë të ndjekin përditësimet më të fundit nga Gaza sigurisht që do të jenë të vetëdijshëm për bombardimet masive që ushtria izraelite po kryen që nga mbrëmja e djeshme dhe që e kanë izoluar plotësisht Rripin. Grupi i hakerëve Anonymous donte t’i dërgonte një mesazh Elon Musk.

Në një mesazh me tekst të publikuar për herë të parë në dhe është i ndarë nga bota. Ka shumë palestinezë që nuk e mbështesin Hamasin, por vuajnë nga ndëshkimi kolektiv i Izraelit. Ne i kërkojmë Elon-it që t’u japë banorëve të Gazës qasje në internet, në mënyrë që ata të raportojnë nga terreni për mizoritë që po ndodhin, në mënyrë që të arrijnë tek të afërmit e tyre në mbarë botën dhe t’u bëjnë të ditur se janë ende gjallë.”

Në rreshtat e mëposhtëm, Anonymous i kërkon Elon Musk që të aktivizojë shërbimin satelitor Starlink edhe në Gaza, pasi të gjitha linjat janë prerë ose bombarduar. Në fakt, aksesi në internet është gjithashtu thelbësor për spitalet dhe automjetet e urgjencës, madje edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë ka bërë kërkesa të këtij lloji pasi nuk është në gjendje të kontaktojë punonjësit e saj.

“Tregoni pak njerëzishmëri, Elon. Vërtetoni të gjitha tweetet tona për ju që keni gabuar me këtë veprim. Njerëzit kanë nevojë për ndihmën tuaj. Ata janë të dëshpëruar. Ne nuk dimë asgjë për tmerret e Gazës, sepse ata janë shkëputur plotësisht nga bota”, është apeli i Anonymous.

Vitin e kaluar, Elon Musk aktivizoi Starlink në Ukrainë pas fillimit të sulmit nga ushtria ruse.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/28/anonymous-mesazh-per-elon-musk-aktivizo-starlink-ne-gaza/