Android: Fshirja e të dhënave të ndjeshme nga aplikacionet është më e lehtë

Gjatë orëve të fundit, Google ka shpërndarë një postim të ri në blogun e tij të zhvilluesve duke njoftuar se aplikacionet Android në Play Store do të duhet të lejojnë heqjen e lehtë të një llogarie dhe të dhënave të lidhura, duke ju lejuar ta bëni këtë brenda të njëjtave aplikacione sesa nëpërmjet Web.

Android: Heqja e llogarive dhe të dhënave nga aplikacionet është bërë e lehtë
Më saktësisht, zhvilluesit do të duhet të kujdesen për të futur një opsion të qartë dhe lehtësisht të përdorshëm që lejon fshirjen e të dhënave kur kërkohet në mënyrë eksplicite nga përdoruesit.

Të gjitha synojnë optimizimin e menaxhimit të të dhënave, si dhe rritjen e shkallës së privatësisë dhe gjenerimin e besimit më të madh në përmbajtjen e disponueshme në Play Store.

Ne raportojmë më poshtë, në formë të përkthyer, një fragment nga postimi i Google për këtë çështje.

Për aplikacionet që lejojnë krijimin e llogarisë së aplikacionit, zhvilluesit së shpejti do të duhet të ofrojnë një opsion për të filluar fshirjen e llogarisë dhe të dhënave nga brenda aplikacionit dhe në linjë. Kjo kërkesë në ueb, të cilën do ta lidhni në formularin e Sigurisë së të Dhënave, është veçanërisht e rëndësishme në mënyrë që një përdorues të mund të kërkojë fshirjen e llogarisë dhe të dhënave pa pasur nevojë të riinstalojë një aplikacion.

Google thekson gjithashtu se opsionet shtesë do të vihen në dispozicion për të vazhduar me fshirjen selektive të të dhënave pa qenë e nevojshme të fshihet plotësisht llogaria.

Politika e re do të hyjë në fuqi në faza dhe zhvilluesit do të kenë kohë deri më 7 dhjetor 2023 për të përshtatur aplikacionet e tyre me ato të reja. Listimet e Play Store do të fillojnë të shfaqin ndryshimet në fillim të vitit të ardhshëm, por zhvilluesit mund të kërkojnë një zgjatje deri më 31 maj 2024.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/08/android-fshirja-e-te-dhenave-te-ndjeshme-nga-aplikacionet-eshte-me-e-lehte/