Android apo iOS? Sipas shefit të Instagram, ja cili sistem operativ është më i mirë

Sfida mes Android dhe iOS vazhdon prej vitesh, me mbështetësit e Apple që preferojnë sigurinë e sistemit të saj operativ dhe fansat e robotit të gjelbër që lavdërojnë natyrën me kod të hapur të platformës së Google. Ndonjëherë ndodh që ndonjë personazh i famshëm nga bota e teknologjisë prononcohet në dy sistemet e smartfonëve, duke ekspozuar pozicionin e tyre dhe duke tërhequr zemërimin – apo vlerësimin – e publikut. I fundit që komentoi ishte shefi i Instagramit Adam Mosseri në Threads, platforma e re e mediave sociale të Metës, në përgjigje të një postimi të shkruar nga recensenti i njohur Marques Brownlee.

Android është më i mirë se iOS për shefin e Instagramit
Në një temë kushtuar “teknologjisë së nxehtë”, pra opinioneve më të diskutueshme ose atyre të gatshme për të gjeneruar diskutime të nxehta, Mosseri thjesht shkroi se “Android tani është më i mirë se iOS”. Ndër përgjigjet kundër kësaj ideje dhe në favor të saj, disa fansa të iOS kritikuan robotin jeshil duke shkruar se “Android është më i mirë në ndjekjen e reklamave dhe ka shërbim të dobët ndaj klientit”, ndërsa përdorues të tjerë madje mohuan komentin duke shkruar se “është objektivisht e rreme, iOS është bërë shumë e qetë në dy vitet e fundit me pothuajse asnjë pikë dhimbjeje.”

Eshtë e panevojshme të thuhet se beteja në komente është ndezur, me mbrojtësit e Android që vlerësojnë lidhjen me pajisjet nga markat e tjera dhe nuk kufizohen në një ekosistem të vetëm. Ose përsëri, disa fansa të robotit thonë se sistemi me kod të hapur është inovativ, ndërsa Apple nuk ka prezantuar risi vërtet “novatore” për një kohë të gjatë, duke e mbajtur sistemin operativ të ndenjur.

Me pak fjalë, komenti i Mosserit ndezi zjarrin dhe në pjesën tjetër të Thread-it flakët arritën në mijëra përdorues. Si gjithmonë beteja nuk përfundoi me përcaktimin e një fituesi dhe nuk do të përfundojë kurrë. Nëse asgjë tjetër, një fakt është i padiskutueshëm: Android mbetet sistemi operativ më popullor në botë me pothuajse 71% të tregut të smartfonëve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/19/android-apo-ios-sipas-shefit-te-instagram-ja-cili-sistem-operativ-eshte-me-i-mire/