Android 14 do të lejojë t’iu përgjigjeni thirrjeve nga tabletët

Apple në ekosistemin e saj ofron funksionin Continuity, me sa duket edhe në shikuesin AR/VR, me të cilin mund të lëvizësh pa probleme ndërmjet pajisjeve të shumta Apple thjesht duke u identifikuar me të njëjtën Apple ID. Ndër veçoritë e ndryshme të ofruara figuron edhe përgjigjja e thirrjeve celulare nga iPad ose Mac, megjithëse këto nuk kanë veçori tradicionale të telefonisë.

Google mund t’i përgjigjet kësaj veçorie me Android 14, siç tregohet nga API-të e prezantuara në Developer Preview 2: le të shohim se çfarë zbuloi i njohuri Mishaal Rahman.

Android 14 do të mbështesë telefonatat në tablet
Siç mund të lexoni nga tweet-i më poshtë dhe nga tema që vijon, kompania Mountain View do të punonte në funksionin “Thirrje në afërsi” duke zbatuar rolin “SYSTEM_CALL_STREAMING”, falë të cilit aplikacionet mund të kërkojnë të kontrollojnë thirrjet me leje të caktuara të lidhura. dhe privilegje. Për shembull, roli jep leje në lidhje me përgjimin audio dhe regjistrimin audio, të cilat përdoren për të transmetuar audio midis pajisjeve Android.

Rezultati është transferimi i thirrjes përmes transmetimit në tableta me sistemin operativ të robotit jeshil, nëse është i pajtueshëm dhe i dëshiruar. Google nuk e ka konfirmuar zyrtarisht mbërritjen e funksionit, por ndryshimet janë zyrtarizuar të gjitha brenda Android 14 Developer Preview 2 dhe dokumentacionin e lëshuar nga zhvilluesit.

Me fjalë të tjera, kompania në të vërtetë është duke punuar në këto veçori, pa zbuluar megjithatë në mënyrë eksplicite ndonjë detaj. Me shumë mundësi, duke pasur parasysh edhe ilustrimet e pranishme në ekranet e përkohshme, funksioni do të mbërrijë me Google Pixel Tablet, i cili do të jetë një nga pajisjet e para që do të marrë Android 14. Për momentin, për pjesën tjetër, nuk dihet nëse funksioni do të jetë i disponueshëm për të gjithë telefonat dhe tabletët Android ose nëse do të mbetet i kufizuar vetëm në ekosistemin Google Pixel.

Ndërkohë, duke folur gjithmonë për të njëjtin sistem operativ, Google me sa duket dëshiron të aplikojë një shtrëngim në të dhënat e ndjeshme të ruajtura nga zhvilluesit e Android.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/06/android-14-do-te-lejoje-tiu-pergjigjeni-thirrjeve-nga-tabletet/