Amazon ka njoftuar edhe 9000 pushime nga puna: më shumë se 400 njerëz do të largohen nga Twitch

Pas valës së parë të pushimeve nga puna që përfshin 18,000 njerëz të shpallur në janar, Amazon ka vendosur të shkurtojë 9,000 vende të tjera pune. Në javët e ardhshme, gjigandi i tregtisë elektronike do t’u thotë lamtumirë punonjësve të shumtë, kryesisht të lidhur me divizionet “AWS, PXT, Advertising dhe Twitch”, shkruan në një memo CEO Andy Jassy. “Ishte një vendim i vështirë, por ne besojmë se është më i miri për kompaninë në planin afatgjatë”.

Pas një periudhe të shtrirë në kohën e pandemisë, e shënuar nga bumi i tregtisë në internet, momenti aktual i pasigurisë ekonomike dhe rritjes së normave të interesit e detyrojnë Amazon-in të rishikojë shpenzimet më të larta se sa ishte buxhetuar fillimisht. A mendoni se kompania është rritur për të numëruar më shumë se 1.6 milionë njerëz në fund të 2021 krahasuar me 798,000 në tremujorin e katërt të 2019.

“Ne kemi zgjedhur të jemi më të dobët për sa i përket kostove dhe numrit të punonjësve. Parimi udhëzues i planifikimit tonë vjetor këtë vit ka qenë të jemi më të dobët, duke e bërë këtë në një mënyrë që na lejon të investojmë ende shumë në biznese afatgjata që ne besojmë se mund të përmirësoni jetën e klientëve dhe Amazon në tërësi.”

Jassy shpjegon se prerja e re nuk është komunikuar në të kaluarën sepse jo të gjitha ekipet kishin përfunduar analizën e tyre të brendshme. “E njëjta gjë vlen edhe për këtë shënim pasi ekipet e prekura nuk kanë përfunduar ende marrjen e vendimeve përfundimtare se cilat role do të preken. Pasi të merren këto vendime (qëllimi ynë është t’i përfundojmë ato nga mesi deri në fund të prillit), ne do të komunikojmë me punonjësit palët e interesuara (ose, kur është e aplikueshme në Evropë, me organet përfaqësuese të punonjësve). Sigurisht që ne do të mbështesim ata që na duhen për të lënë të shkojnë dhe do të ofrojmë paketa, duke përfshirë pagën e tepricës, përfitimet kalimtare të sigurimit shëndetësor dhe mbështetjen e punës jashtë vendit.” .

Siç ilustrohet nga Jassy, ​​ndër divizionet e prekura është ajo e Twitch, platforma e njohur e transmetimit. Ditët e fundit, CEO Emmett Shear ka dhënë dorëheqjen pas 16 vitesh e 4 muajsh – ai do të mbetet në rolin e konsulentit – në favor të presidentit aktual Dan Clancy, i cili ka kaluar “pataten e nxehtë”: akti i tij i parë ishte shpallja e pushimin nga puna të më shumë se 400 personave.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/21/amazon-ka-njoftuar-edhe-9000-pushime-nga-puna-me-shume-se-400-njerez-do-te-largohen-nga-twitch/