Alibaba zbulon AI e tij, rivalin e ChatGPT

Javën e kaluar, ne ngacmuam debutimin e ardhshëm të chatbotit të AI të Alibaba Tongyi Qianwen, një nga alternativat e ChatGPT të Kinës. Inteligjenca artificiale amerikane është kolosi i vërtetë për t’u mposhtur edhe në territorin e Dragoit, ku nuk duhet të jetë i aksesueshëm, por falë tregut të zi arrin të arrijë tek telefonat inteligjentë të popullatës.

Epo, vetëm të hënën më 10 prill 2023, gjigandi aziatik zbuloi zyrtarisht chatbotin Tongyi Qianwen, duke njoftuar, në të njëjtën kohë, planet për të ardhmen.

Alibaba zbulon chatbotin e saj me AI
Alibaba Cloud zbuloi këtë produkt duke konfirmuar aftësinë e tij për të operuar në kinezisht dhe anglisht, duke u futur në pajisjet e klientëve dhe zhvilluesve për të krijuar modele të personalizuara të gjuhës së madhe. Në njoftimin për shtyp të lëshuar nga kompania thuhet se ajo do të integrojë Tongyi Qianwen në të gjitha aplikacionet e saj të biznesit, nga DingTalk (platforma për vendet e punës) te Tmall Genie, e fokusuar në pajisjet IoT.

Daniel Zhang, CEO i Alibaba Group dhe Alibaba Cloud Intelligence, tha:

“Ne jemi në një kohë ndryshimi teknologjik të nxitur nga AI gjeneruese dhe informatikë në cloud, dhe kompanitë në të gjitha industritë kanë filluar të përqafojnë transformimin e inteligjencës për të qëndruar përpara lojës. Si një ofrues kryesor i shërbimeve të kompjuterit cloud në nivel global, Alibaba Cloud është i përkushtuar për t’i bërë shërbimet e AI dhe kompjuterike më të aksesueshme dhe gjithëpërfshirëse për ndërmarrjet dhe zhvilluesit, duke u mundësuar atyre të zbulojnë më shumë njohuri, të eksplorojnë modele të reja biznesi për rritje dhe të krijojnë produkte më të avancuara dhe shërbime për shoqërinë.”

Jingren Zhou, CTO i Alibaba Cloud Intelligence, shtoi se sot ne jemi dëshmitarë të ardhjes së një paradigme të re të zhvillimit të inteligjencës artificiale, ku modelet dhe zgjidhjet e cloud luajnë një rol vendimtar. Prandaj, qëllimi është që paradigma të bëhet sa më gjithëpërfshirëse, duke lehtësuar transformimin e tyre për kompanitë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/11/alibaba-zbulon-ai-e-tij-rivalin-e-chatgpt/