Alibaba po përgatit rivalin e ChatGPT në Kinë

Kina duhet të jetë në gjendje të luftojë fenomenin e tregut të zi ChatGPT. Chatboti i AI i vënë në dispozicion nga OpenAI, dhe i bazuar në modelin e gjuhës GPT, në fakt blihet me llogari perëndimore nga qytetarët e Dragoit në mënyrë që të hyjnë në të pavarësisht padisponueshmërisë së tij në zonë. Për të pasur sukses në këtë synim, qeveria duhet të presë nisjen e zgjidhjeve alternative nga gjigantët kombëtarë, përfshirë edhe Alibaba. Tani për tani, siç raportohet nga STAR Market Daily dhe raportohet nga Reuters, gjigandi i teknologjisë me sa duket po kërkon kompani partnere me të cilat të testojë chatbotin Tongyi Qianwen.

Alibaba vë baste në chatbot Tongyi Qianwen
Në përgjigje të aplikacionit falas ChatGPT, Alibaba ka hapur mundësinë që kompanitë të regjistrohen për të kryer teste me chatbotin e pronarit Tongyi Qianwen AI, një model gjuhësor i avancuar që synon segmentin e biznesit. Teaser-i i parë i lëshuar nga kompania, veçanërisht divizioni i saj i kompjuterëve cloud, tregoi një deklaratë të thjeshtë nga chatbot: “Përshëndetje, emri im është Tongyi Qianwen, ky është takimi ynë i parë, mirëpres komentet tuaja.”

Faqja zyrtare e aplikacionit aktualisht përfshin vetëm kuti për futjen e numrave të telefonit dhe adresave të emailit për të kërkuar një ftesë. Prandaj, nuk ka asnjë informacion shtesë në lidhje me përdorimin e saktë të Tongyi Qianwen. Alibaba Cloud, ndërkohë, nuk iu përgjigj kërkesave për deklarata për këtë çështje.

Megjithatë, është interesante të theksohet se prezantimi zyrtar do të bëhet së shpejti: Daniel Zhang, CEO i Alibaba Group dhe i divizionit cloud të kompanisë, në fakt do të jetë në një ngjarje ad hoc të vendosur për të martën më 11 prill 2023. Në këtë moment, prandaj shtypi pret më shumë detaje në lidhje me Tongyi Qianwen.

Në të gjitha këto, Huawei Technologies dhe Baidu Inc. janë gjithashtu duke përgatitur alternativat e tyre, të quajtura përkatësisht Pangu dhe Ernie Bot. Me tashmë tre konkurrentë brenda kufijve kinezë, do të jetë interesante të shihet nëse ata fitojnë ose nëse, çuditërisht, do të jenë llogaritë e paligjshme të ChatGPT ato që shohin një bum në shitjet nën sportel.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/07/alibaba-po-pergatit-rivalin-e-chatgpt-ne-kine/