Alarm i WordPress: nje fushatë malware ka goditur më shumë se 4,500 sajte

Sipas The Hacker News, një fushatë masive malware ka prekur më shumë se 4,500 sajte WordPress në vitet e fundit.

Ky është një agjent keqdashës që funksionon përmes JavaScript, duke përdorur një sajt të njohur si track.violetlovelines për të mbledhur ridrejtimet nga faqet e hakuara.

E gjithë kjo duket se çon në lloje të ndryshme kërcënimesh për ata që vizitojnë faqet e shkelura, në të cilin kontekst ka edhe përhapjen e frikshme Raccoon Stealer, e cila synon fjalëkalimet, cookies dhe portofolat kriptografike të ruajtura në shfletues.

Edhe nëse nuk ka vlerësime në këtë drejtim, duke marrë parasysh numrin e faqeve të përfshira dhe sa përdorues nuk përdorin ende një antivirus, numri i viktimave të mundshme mund të jetë jashtëzakonisht i lartë.

Gjithçka vështirësohet edhe më shumë nga pronarët e faqeve të internetit të cilët, shumë shpesh, me vonesë e kuptojnë se platforma e tyre është hakuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/27/alarm-i-wordpress-nje-fushate-malware-ka-goditur-me-shume-se-4500-sajte/