AI gjenerues po vjen edhe në Paint?

Microsoft nuk ka ndërmend të lërë të vdesë Paint-in e vjetër, siç dëshmohet nga integrimi i vazhdueshëm i veçorive të reja në softuer (duke filluar nga modaliteti i errët në fazën e testimit), i cili së shpejti mund të mirëpresë gjithashtu AI-në gjeneruese tashmë të kudogjendur. Për ta rikthyer atë është një pakujdesi e publikuar orët e fundit në faqet e sajtit Windows Central.

A po përgatitet Paint për të mirëpritur AI gjeneruese?
Sipas raporteve nga disa burime, të cilët kanë mbetur anonime, por që besohet se janë të vetëdijshëm për projektin, grupi Redmond ka filluar tashmë testimin e një mjeti të aftë për të krijuar imazhe duke filluar nga futja e tekstit, nga një kërkesë. Teknologjia do të ishte e njëjta tashmë e përdorur për Bing Image Creator, nga ana tjetër e bazuar në modelin DALL·E të OpenAI.

Në modelin e brendshëm të dukshëm më poshtë, është e mundur të vëzhgoni butonin Magic Paint të prezantuar për këtë qëllim. Duhet të saktësohet se, për momentin, nuk ka indikacione të sakta për ndonjë kohë nisjeje.

Kjo nuk do të ishte e vetmja nismë e nisur nga Microsoft në frontin gjenerues të AI. Do të kishte gjithashtu ato që lidhen me zbatimin e një sistemi OCR për Snipping Tool (ai që ju lejon të ruani pamjet e ekranit të asaj që shfaqet në ekran), për Kamerën dhe për Fotot. Kjo do të lejonte që teksti i pranishëm në imazhe të njihet, të nxirret dhe të vihet në dispozicion të përdoruesit pa pasur nevojë që ky i fundit ta transkriptojë atë. Ne imagjinojmë se mund të jetë e dobishme, për shembull, për menaxhimin e skanimeve.

Një njoftim zyrtar tashmë mund të arrijë brenda pak javësh, ndoshta me rastin e eventit të planifikuar për 21 shtator, në të cilin do të prezantohen Surfaces-et e reja.

Të njëjtat burime të pakujdesisë raportojnë se versioni i ardhshëm i Windows, i cili do të mbërrijë në vitin 2024, do të sjellë me vete një integrim më të thellë të inteligjencës artificiale sesa ajo që është parë deri më sot në W11.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/23/ai-gjenerues-po-vjen-edhe-ne-paint/