A është Samsung Galaxy S24 Ultra më pak rezistent se Galaxy S23? Rezultatet e një testi

Pas vlerësimit të gjendjes së ngjyrave të ekranit Galaxy S24 Ultra, detajet vazhdojnë të dalin në krye të gamës së re të Samsung 2024. Në veçanti, një nga testet më të fundit që është shfaqur në internet fokusohet në rezistencën e pajisjes.

Siç dihet, Ultra është i vetmi smartphone në linjë i pajisur me një strukturë titani dhe është gjithashtu i vetmi variant që ka panelin e ri prej xhami të Corning Gorilla Armor, i cili është më i vështirë për t’u gërvishtur sesa Victus 2 Ekrani i sheshtë sesa të qenit i lakuar në skaje siguron gjithashtu rezistencë më të madhe.

Djemtë në Allstate kanë pasur mundësinë të konfirmojnë disa zbritje që janë shfaqur më parë: Galaxy S24 Ultra është me sa duket më pak rezistent ndaj rënieve aksidentale sesa modelet e mëparshme. Jo vetëm kaq, megjithatë, sepse e gjithë seria duket të jetë më pak e prirur për të thithur rënie sesa paraardhësi i tij.

Allstate zbuloi se Galaxy S24 pësoi dëmtime identike me Galaxy S23 kur u hodh nga ekrani lart në një sipërfaqe betoni nga një lartësi prej gati 6 këmbësh. Ekrani, megjithatë, u zbulua se ishte “plotësisht jofunksional” kur u hodh nga paneli poshtë.

Në të njëjtin test, Galaxy S24 Plus u thye në rënien e parë si përpara ashtu edhe pas dhe u bë i papërdorshëm: Galaxy S23 Plus i vitit të kaluar megjithatë i mbijetoi të njëjtit test.

Ajo që po shkakton diskutim janë testet e Galaxy S24 Ultra, i cili teorikisht duhet të jetë më rezistent se paraardhësi i tij, por performoi më keq: “Çuditërisht, S24 Ultra, pavarësisht materialit të përmirësuar të mbulesës, kornizës së re të titanit dhe dizajnit të sheshtë, ai u thye gjithashtu pas një rënie prej gjashtë këmbësh përpara dhe mbrapa, ndryshe nga paraardhësi i tij S23 Ultra i cili u tregua më i qëndrueshëm në testet tona të rënies. vitin e kaluar”.

Natyrisht, testet e këtij lloji janë thjesht demonstruese, pasi ato nuk pasqyrojnë përdorimin aktual.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/05/a-eshte-samsung-galaxy-s24-ultra-me-pak-rezistent-se-galaxy-s23-rezultatet-e-nje-testi/