A do të ndahet X Premium në Basic, Standard dhe Standard?

Gjatë një takimi me bankat, CEO Linda Yaccarino konfirmoi synimin për të ofruar tre abonime të ndryshme, në vend të vetëm X Premium. Kjo e fundit do të ndahej në Basic, Standard dhe Plus, duke adoptuar një strategji të ngjashme me ato të shërbimeve të transmetimit të videove. Në fund të shtatorit, Elon Musk kishte hipotezuar një rrjet social plotësisht të paguar.

Tre abonime të ndryshme për X?
Siç dihet, Musk kërkoi gati 13 miliardë dollarë nga banka të ndryshme për të financuar blerjen prej 44 miliardë dollarësh. Në këtë shumë, kompania kaliforniane paguan mbi një miliard dollarë interes në vit. Të ardhurat e X vijnë pothuajse tërësisht nga reklamat. CEO së fundmi deklaroi se 90% e reklamuesve kryesorë janë kthyer në platformë.

Sipas Reuters, të ardhurat nga reklamat në Shtetet e Bashkuara (tregu më i rëndësishëm) kanë rënë me 55% çdo muaj që nga ardhja e Musk. Media Matters zbuloi gjithashtu se shpenzimet e reklamuesve janë ulur ndjeshëm. Visa, një nga kompanitë e përmendura nga Yaccarino, shpenzoi vetëm 10 dollarë në 12 javët e fundit krahasuar me 77,500 dollarë në 12 javët para blerjes.

Prandaj nevoja për të gjetur burime të tjera të ardhurash. Sipas Bloomberg, CEO i konfirmoi bankave fillimin e testeve për tre abonime të ndryshme. X Premium aktual, i cili kushton 8 dollarë/muaj (9,76 euro/muaj në Itali), do të ndahej në tre plane: Basic, Standard dhe Plus.

Bazuar në disa vargje të zbuluara në kod, plani bazë do të tregojë të njëjtin numër reklamash që shihen sot nga jo-abonentët. Reklamat do të përgjysmoheshin me planin Standard (siç është rasti me X Premium), ndërsa plani Plus do të heqë plotësisht reklamat (kështu që do të kushtojë patjetër më shumë se 8 dollarë/muaj).

Nuk dihen çmimet, as cilat mund të jenë veçoritë ekskluzive për secilin prej planeve dhe nëse rrjeti social do të jetë akoma i aksesueshëm falas.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/07/a-do-te-ndahet-x-premium-ne-basic-standard-dhe-standard/