A do të jetë Windows 12 sistemi i parë operativ me ChatGPT?

Kohët e fundit dëgjojmë gjithnjë e më shumë këmbëngulje për ChatGPT, një zgjidhje që mund të revolucionarizojë plotësisht funksionimin e motorëve të kërkimit, softuerëve të ndryshëm dhe shumë më tepër. I vetëdijshëm për potencialin e madh të kësaj, Microsoft duket se ka vendosur të investojë në burimin e lartpërmendur të zhvilluar nga OpenAI në mënyrë që të përmirësojë Windows 12 tashmë të përfolur dhe të pritur dhe në përgjithësi versionet e ardhshme të sistemit të tij operativ.

Windows 12: Microsoft dëshiron të investojë në ChatGPT
Duke shkuar më konkretisht, duket se gjigandi Redmond është i gatshëm të ndryshojë qasjen ndaj inteligjencës artificiale duke filluar nga Windows 12. Për momentin, ende nuk është e qartë se si, por ka shumë të ngjarë që ndër veçoritë atje të ketë rekomandime apo sinjalizime të bazuara në zgjidhjen OpenAI brenda disa aplikacioneve kryesore, të tilla si Mail, Calendar, Clock dhe Photos.

Duhet theksuar se, pikërisht në këtë drejtim, shefi i produktit i Microsoft-it, Panos Panay, diskutoi shumë për Windows dhe të ardhmen e tij lidhur me inteligjencën artificiale tashmë me rastin e CES 2023 që u mbajt në Las Vegas javët e fundit.

Megjithatë, nuk mund të përjashtohet hipoteza që disa risi mund të mbërrinin shumë përpara asaj që duhet të ishte udhërrëfyesi i sapo përshkruar, prandaj gjatë muajve të ardhshëm, tashmë me Windows 11. Në fakt, përmirësime për kamerën dhe mikrofonin, të cilat më pas do të bëhen më të zgjuar. dhe mund të korrigjojë ndriçimin, të filtrojë zhurmën e sfondit dhe të rrisë qartësinë e zërit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/01/a-do-te-jete-windows-12-sistemi-i-pare-operativ-me-chatgpt/