6G tashmë ka një vit lançimi në Korenë e Jugut: e ardhmja po afrohet

Nëntorin e kaluar u zhvilluan testet më të fundit të ZTE në 6G, duke treguar se si Dragon është përpara të gjithëve në garën për rrjetin celular të gjeneratës së gjashtë. Megjithatë, surpriza që mbërriti në këto orë mund ta tronditë atë: Koreja e Jugut tashmë ka një periudhë lançimi për 6G, potencialisht duke parashikuar pjesën tjetër të botës.

Në të vërtetë, sipas një raporti të fundit të IT Home të marrë nga Agjencia e Lajmeve Yonhap, Ministria e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit të Koresë së Jugut njoftoi sot se vendi synon të hapë rrjetin 6G në vitin 2028, dy vjet më herët se plani fillestar. Qëllimi është i qartë: krijimi i një rrjeti pa tel dominues, të nivelit të lartë, i cili mund të ketë një tërheqje të rëndësishme në brigjet e tjera.

Prandaj, Ministria e Shkencës dhe TIK-ut duhet të vazhdojë me debutimin e teknologjisë në planin K-Network 2030, duke zhvilluar gjeneratën e ardhshme të rrjeteve dhe duke forcuar zinxhirët e furnizimit të teknologjive të nevojshme. Vetë qeveria do të mbështesë prodhimin e pajisjeve dhe do të sigurojë zhvillimin e një RAN të hapur të përputhshëm me të gjitha pajisjet celulare për t’u mundësuar të gjithë operatorëve telefonikë të ofrojnë shërbime fleksibël. Kosto? Sipas studimeve paraprake të fizibilitetit, mund të kërkohen rreth 482 milionë dollarë.

Duke pasur parasysh punën e shkëlqyer të bërë në rrjetin 5G, Koreja e Jugut mund të grumbullojë një numër kaq të madh patentash 6G sa që do të jetë sërish zhvilluesi kryesor i teknologjive celulare të gjeneratës së ardhshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/20/6g-tashme-ka-nje-vit-lancimi-ne-korene-e-jugut-e-ardhmja-po-afrohet/