5 veçori të reja të AI nga Microsoft për ta bërë jetën tuaj më të lehtë

Në eventin vjetor të vjeshtës të Microsoft, kompania zbuloi produktet kryesore të AI si Copilot, lëshimin e përditësimit të Windows 11 23H2 dhe Microsoft 365 Chat, i cili mund të analizojë të gjithë universin e të dhënave të punës (email elektronik, takime, biseda, dokumente dhe më shumë , plus ueb) për të menaxhuar listën tuaj të detyrave në asnjë kohë. Plus, mund të gjejë gjithçka që ju nevojitet në skedarë, madje edhe ato të harruara.

Asistentë të rinj të produktivitetit me AI shfaqen çdo ditë, duke premtuar se do t’ju ndihmojnë të kryeni detyra të ndryshme për të optimizuar rrjedhën tuaj të punës. Megjithatë, funksionet që ato ofrojnë shpesh nuk janë shumë praktike ose kërkojnë mbikëqyrje njerëzore, duke i bërë ato të panevojshme. Pra, këtu është një përzgjedhje e pesë zgjidhjeve të reja të inteligjencës artificiale nga Microsoft që janë vërtet të dobishme për trajtimin e problemeve të botës reale.

5 zgjidhje të inteligjencës artificiale të Microsoft për të kursyer kohë dhe përpjekje

1. Përgjigjet e personalizuara të Bing chat
Përgjigjet e personalizuara të Bing Chat, të cilat në një farë mënyre ngjajnë me udhëzimet e personalizuara të ChatGPT. Falë këtij funksioni, chatbot i Microsoft-it do të jetë në gjendje t’i referohet përmbajtjes së bisedave të mëparshme për të dhënë përgjigje të reja, duke shmangur nevojën për të shtypur vazhdimisht të njëjtat udhëzime.

Për shembull, nëse i keni thënë Bing Chat se keni një alergji ndaj butakëve në një bisedë të mëparshme dhe më pas kërkoni një ide recetë, chatbot do të përjashtojë automatikisht recetat e bazuara në butak. Duke kujtuar kërkesat e mëparshme, nuk ka nevojë të jepni informacione të tilla të detajuara çdo herë, duke e bërë më të lehtë shkrimin e kërkesave. Ky funksion është shumë praktik kur dëshironi sugjerime për një temë specifike, si organizimi i një feste ose krijimi i përmbajtjes për një audiencë të caktuar.

2. Bing Image Creator i mbështetur nga DALLE-3
Bing Image Creator tani do të mbështetet nga DALLE-3, modeli më i avancuar i gjenerimit të imazheve të OpenAI. Ky përditësim do t’i lejojë Bing Image Creator të kuptojë më mirë kërkesat e përdoruesve dhe të gjenerojë imazhe më të sakta dhe të detajuara, duke reduktuar frekuencën e detajeve të paqarta dhe të shtrembëruara në rezultatet e tij.

Më e mira nga të gjitha, mund të hapni imazhe me cilësi më të lartë në Microsoft Designer, versioni i kompanisë i Canva, direkt nga biseda e Bing me opsionin e ri “Fillo një projekt”.

Kjo është veçanërisht e dobishme nëse keni nevojë për një imazh për një projekt specifik si p.sh. një fletushka, postim në rrjetet sociale, baner ose ndonjë tjetër. Në vend që të duhet të shkarkoni imazhin nga Bing Chat dhe ta importoni manualisht në Designer, mund t’i bëni të gjitha me një lëvizje.

Më në fund, imazhet tani do të shfaqin kredencialet e përmbajtjes në formën e një etikete që thotë “Generated with AI”, e cila shpresojmë se do të ndihmojë në uljen e përhapjes së dezinformatave, një nga problemet më të mëdha të gjenerimit të imazheve me inteligjencën artificiale AI.

3. Microsoft Shopping Assistant
Me ndihmën e re të Microsoft Shopping Assistant, përdoruesit do të udhëzohen drejt produktit të saktë që kërkojnë duke iu përgjigjur pyetjeve specifike të bëra nga asistenti.

Për shembull, mund t’i thoni asistentit se jeni duke kërkuar për çizme të reja vjeshte. Në këtë rast, asistenti mund të pyesë se çfarë lloj çizmesh preferoni, më pas çfarë ngjyre e kështu me radhë, duke shfaqur rezultate të përditësuara çdo herë derisa të gjeni produktin që dëshironi të blini. Gjatë këtij procesi, asistenti mund të gjenerojë grafikë që krahasojnë të gjitha veçoritë dhe çmimet e produkteve të ndryshme për t’ju ndihmuar të zgjidhni më të mirën.

Microsoft Shopping Experience do të jetë një sajt i pavarur që mund të aksesohet me çdo shfletues. Megjithatë, veçori shtesë, si tendencat e çmimeve, kuponët, etj., nuk janë të disponueshme.

4. Paint i ri
Mjeti Paint po merr më në fund ndryshimin e nevojshëm të AI që e ngre atë nga një aplikacion Windows i injoruar në një aplikacion vërtet të dobishëm.

Paint tani përmban një mjet për heqjen e sfondit që mund të izolojë subjektin e një fotoje në sekonda, duke ju lejuar ta mbivendosni atë mbi imazhe ose projekte të tjera. Tipari më i lezetshëm, megjithatë, është veçoria e re e Cocreator, e cila injekton AI gjeneruese në përvojën e Paint.

Me këtë veçori, ju mund të shkruani një përshkrim siç bëni zakonisht me një gjenerator tjetër imazhi të AI. Më pas, brenda pak sekondash, krijohet imazhi që mund ta përfshini në projektin tuaj Paint.

5. Copilot në Word
Copilot është një integrim i Microsoft Word që ndihmon në çdo hap të procesit të shkrimit. Karakteristika e tij më e dobishme është aftësia për të përmbledhur dhe dokumentuar me pika të detajuara. Copilot vepron gjithashtu si një asistent shkrimi, duke rishkruar tekstin dhe duke paraqitur një sërë opsionesh për të zgjedhur, të cilat më pas mund të modifikohen sipas dëshirës tuaj. Ai gjithashtu mund të shkruajë dokumente të plota bazuar në përmbajtje të tjera në hapësirën tuaj të punës të Microsoft.

Këto dy funksione të fundit mund të jenë jashtëzakonisht të dobishme për flukset e punës së shumë profesionistëve, për t’i ndihmuar ata të shkruajnë dokumente të zakonshme; megjithatë, për punën ose detyrat e studentëve, përdorimi i një prej këtyre mjeteve ka të ngjarë të shkelë standardet e shkrimit. Së fundi, Copilot në Word do të jetë gjithashtu në gjendje të gjenerojë tabela nga një kopje e thjeshtë ose të modifikojë tabelat me një komandë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/26/5-vecori-te-reja-te-ai-nga-microsoft-per-ta-bere-jeten-tuaj-me-te-lehte/