25 vjet burg për Sam Bankman-Fried, ish-CEO i FTX

Një çerek shekulli: kaq do të duhet të kalojë pas hekurave Sam Bankman-Fried. Gjykatësi Lewis Kaplan dha një dënim me 25 vjet burg për shtatë akuzat kundër tij, njëra prej të cilave ishte për vjedhjen e një total prej rreth 8 miliardë dollarësh nga klientët e platformës që ai kontrollonte. Ish-numri një i shkëmbimit të kriptomonedhave FTX, i cili falimentoi në nëntor 2022, u arrestua muajin pasardhës ndërsa ishte në Bahamas.

Sam Bankman-Fried dënohet: 25 vjet burg
Gjykata e Manhattan-it përgjegjëse për çështjen hodhi poshtë argumentin e mbrojtjes se të mashtruarit nuk humbën para. I pandehuri u shpall fajtor edhe për gënjeshtër gjatë dëshmisë së tij.

Sipas gjykatësit, Bankman-Fried nuk u pendua për krimet që kreu: e dinte se kishte gabuar, e dinte se ishte kriminel, i vjen keq që kishte bërë një bast shumë të gabuar për mundësinë e kapjes, por nuk do ta pranonte. çdo gjë, siç është e drejta e tij.

Pasi mbushi 32 vjeç më 6 mars, SBF themeloi FTX në maj 2019. Shkëmbimi mundi menjëherë të hapte rrugën e tij në sektorin e kriptomonedhave, i cili po rritej me shpejtësi në atë kohë. Siç raporton Reuters, ai u shfaq në leximin e dënimit i veshur me bluzën e burgut me mëngë të shkurtra ngjyrë bezhë. Ai pranoi shqetësimin e shkaktuar për klientët e platformës dhe u kërkoi falje ish-kolegëve të tij, por pa pranuar asnjë keqbërje.

Janë shtatë akuza për të cilat Sam Bankman-Fried u mbajt përgjegjës. Këto përfshijnë ato të mashtrimit me tela, komplotit kriminal dhe pastrimit të parave. Dënimi me 25 vjet burg është më i vogël se sa kishin kërkuar prokurorët (40 deri në 50 vjet), por shumë më i rëndë se 6 e gjysmë vjet të propozuar nga avokatët e tij. Ai gjithashtu do të duhet të heqë dorë nga asetet që arrijnë në 11 miliardë dollarë, përfshirë pronat e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/29/25-vjet-burg-per-sam-bankman-fried-ish-ceo-i-ftx/